ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδιατρική ΓΝ Λάρνακας: Καταγγέλλουν υπερπληρότητα οι νοσηλευτές – Λανθασμένη η εικόνα λέει ο Διευθυντής της Κλινικής

Παιδιατρική ΓΝ Λάρνακας: Καταγγέλλουν υπερπληρότητα οι νοσηλευτές – Λανθασμένη η εικόνα λέει ο Διευθυντής της Κλινικής

Ασφυκτικά γεμάτη είναι η Παιδιατρική Μονάδα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας σύμφωνα με τους νοσηλευτές οι οποίο πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί δίωρη στάση εργασίας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Ενημέρωση» ο Αντιπρόεδρος των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ και νοσηλευτικός λειτουργός Ά του ΓΝ Λάρνακας, Ανδρόνικος Ανδρονίκου, ανέφερε ότι η Μονάδα διαθέτει 20 κλίνες, με την πληρότητα, ωστόσο, να ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό αυτό.

Για να μπορούν να εξυπηρετούνται αυτές οι 20 κλίνες χρειάζονται 24 νοσηλευτές. «Μετά από πολλές προσπάθειες της Διοίκησης, αυτή τη στιγμή έχουμε τοποθετήσει 18 νοσηλευτές», σημείωσε.

Η πρωινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, προέκυψε καθώς όπως ανέφερε ο κ. Ανδρονίκου, «χθες το βράδυ, ο αριθμός των παιδιών είχε φτάσει τα 28. Ως αποτέλεσμα, οι νοσηλευτές αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον όγκο εργασίας. Υπάρχει ανασφάλεια, και από τους νοσηλευτές και από τους νοσηλευόμενους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, χθες το βράδυ, παιδί με σύνδρομο down που έχρηζε νοσηλείας, έμεινε χωρίς δωμάτιο και κρεβάτι. «Δεν είχα μία καρέκλα να δώσω στη μητέρα που το επιτηρούσε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρονίκου.

Η άλλη πλευρά

Λύπη εξέφρασε από την πλευρά του για όσα ακούστηκαν από τον κ. Ανδρονίκου ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δρ Αδάμος Χατζηπαναγής. «Όλες οι χώρες της Ευρώπης δέχονται ασφυκτική πίεση και δεν έχει καμιά παιδιατρική κλινική ελεύθερο κρεβάτι λόγω του αυξημένου αριθμού ιογενών λοιμώξεων».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Κλινική λειτουργεί κανονικά και δεν κινδυνεύει κανένα παιδί. Όσον αφορά τον αριθμό κλινών, ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν 28 κρεβάτια, ενώ «στα χαρτιά» ο αριθμός είναι 24. «Μπορούμε να φιλοξενήσουμε γύρω στα 30 παιδιά. Σε τέτοια κρίση, όπου έχεις παιδιά που κινδυνεύουν και χρειάζονται νοσηλεία, θα σκεφτείς ότι μου λείπουν γιατροί και νοσηλευτές και θα αφήσει κανείς το παιδί στο σπίτι να κινδυνεύει», αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά τον αριθμό νοσηλευτών, ο Δρ Χατζηπαναγής είπε πως πρόσφατα έχουν ενταχθεί στο προσωπικό άλλα δύο άτομα αν και όπως πρόσθεσε αν υπήρχαν ακόμα ένας-δύο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

Για το περιστατικό με το παιδί με το σύνδρομο down, ο ίδιος είπε πως το παιδί ανέμενε στο dressing room λίγο διάστημα μέχρι να βγει το αποτέλεσμα για κορωνοϊό.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top