ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Ομήρου – Κύπρος και Ελλάδα είναι για τα δύσκολα

Γ.Ομήρου – Κύπρος και Ελλάδα είναι για τα δύσκολα

Ελλάδα και Κύπρος είναι για τα δύσκολα και θα τα καταφέρουν διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ενώ ο Έλληνας Βουλευτής Ζήσης Ζάννας εξέφρασε την πεποίθηση ότι η βαθιά παράδοση αλληλεγγύης Ελλάδας - Κύπρου είναι ο οδοδείχτης που δείχνει το δρόμο για θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου δέχθηκε την Τρίτη των κ. Ζάννα, οποίος εκπροσωπεί τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Ομήρου είπε ότι η θεσμοθετημένη παρουσία αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκδηλώσεις καταδίκης του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής συμβολίζει την εθνική ομοψυχία μεταξύ του κυπριακού και του μητροπολιτικού Ελληνισμού και τη θερμή και ανιδιοτελή συμπαράσταση της Ελλάδας, του ελληνικού λαού, της Βουλής των Ελλήνων, της ελληνικής Κυβέρνησης στους αγώνες του κυπριακού λαού για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και για μια λύση του Κυπριακού, η οποία να στηρίζεται στους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ολόψυχη συμπαράσταση της Βουλής και του κυπριακού λαού, προς ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων, την ελληνική Κυβέρνηση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για υπέρβαση της δεινής οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ελλάδα και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για ανάπτυξη, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κοινωνική συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ο κ. Ομήρου συνεχίζοντας ανέφερε ότι παρακολουθήσαμε με αγωνία τις τελευταίες εξελίξεις με τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η ελληνική Κυβέρνηση με τους δανειστές και με μεγάλο προβληματισμό τις πιέσεις που ασκήθηκαν προς την ελληνική Κυβέρνηση για να αποδεχθεί αυτή την συμφωνία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επανατόνισε ότι θέση και απαίτηση μας προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας είναι να επιδεικνύουν αλληλεγγύη, η οποία αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ΕΕ, προς τις χώρες οι  οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Επεσήμανε δε ότι η δημιουργία της ΕΕ συνδέεται με την εκδήλωση των αρχών της αλληλεγγύης, του αμοιβαίου σεβασμού σε δύσκολες ώρες όπως είναι αυτές που πέρασαν και η Κύπρος και η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις οικονομίες τους.

Ο κ. Ομήρου διατράνωσε επίσης την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι για τα δύσκολα, θα αντιμετωπίσουν και θα υπερβούν τις κρίσεις και θα μπουν ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου γιατί είναι βαθιά η πεποίθηση ότι η ανάπτυξη και η ευημερία για όλους και η κοινωνική συνοχή και η οικονομική ισχύς συνιστούν καθοριστική παράμετρο για αποτελεσματική διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων.

Ο κ. Ζάννας εξέφρασε συγκίνηση και βαθύ σεβασμό προς τους νεκρούς και τους μάρτυρες του κυπριακού αγώνα και τη βαθιά προσωπική του επιθυμία και επιθυμία όλων των Ελλήνων, της Βουλής των Ελλήνων για άμεση βιώσιμη και δίκαιη λύση στο μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει τον κυπριακό λαό.

“ Μια λύση στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, που θα αντιστοιχείται στους μακροχρόνιους αγώνες του κυπριακού Ελληνισμού και με τους αγώνες της Ελλάδας για στήριξη των Κυπρίων”, πρόσθεσε.

Ο κ. Ζάννας ανέφερε στη συνέχεια ότι στο πρόσωπο του Προέδρου της Βουλής, η Βουλή των Ελλήνων βλέπει ένα σπουδαίο φίλο και σύμμαχο, ο οποίος με την ιδιότητα του στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού κοινοβουλίου στην όποια πρωτοβουλία ανέλαβε για να αντιμετωπίσει την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση την οποία διέρχεται η Ελλάδα.

“Κύπρος και Ελλάδα διέρχονται μια δύσκολη συγκυρία, συνέχισε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η βαθιά παράδοση αλληλεγγύης είναι ο οδοδείχτης που δείχνει το δρόμο για θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων”, σημείωσε.

Ανέφερε ακόμα ότι η ελληνική Κυβέρνηση κάτω από το βάρος πρωτοφανών πιέσεων αναγκάστηκε να αποφασίσει οδυνηρά μέτρα για τον ελληνικό λαό.

Είπε επίσης ότι Ελλάδα και Κύπρος δεν αποτελούν παρίες της ΕΕ αλλά πυλώνες δημοκρατίας και αλληλεγγύης, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται αναθεώρηση της πολιτικής της ΕΕ.

Ο κ. Ζάννας σημείωσε την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής στη Βουλή των Ελλήνων.

Είπε ακόμα πως η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου εξετάζει τα αίτια και αναζητεί τους υπεύθυνους που οδήγησαν τη χώρα στη δεινή οικονομική θέση, διευκρινίζοντας ότι οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί είναι φορείς λύσης των προβλημάτων.

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη και τη επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση των πολύ καλών σχέσεων μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Βουλής των Ελλήνων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top