ΥΓΕΙΑ

Πόσες φορές αρρωσταίνουμε το χρόνο – Ποιοι είναι οι πιο δύσκολοι ασθενείς

Πόσες φορές αρρωσταίνουμε το χρόνο – Ποιοι είναι οι πιο δύσκολοι ασθενείς

Ανακαλύψτε ποιος είναι ο πιο δύσκολος και απαιτητικός ασθενής μέσα στο σπίτι που υπερβάλλει τα συμπτώματά του σε σημείο να προκαλεί πονοκέφαλο σε αυτόν που τον φροντίζει.


Κανείς δεν περνάει καλά όταν είναι άρρωστος, αλλά 3 στους 4 ενήλικες που απάντησαν σε πρόσφατη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι ενδόμυχα απόλαυσαν την ασθένειά τους και κυρίως το γεγονός ότι έμειναν σπίτι και κάποιος τους φρόντιζε.

Η δημοσκόπηση σε περίπου 2000 άτομα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ έδειξε επίσης ότι το 41% εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο παραμονής στο σπίτι για να κάνουν κάτι ευκολο, όπως συμμάζεμα και καθαριότητα, ενώ 40% αποσυνδέθηκαν από το internet και τα social media. Επίσης το 32% είπαν ότι τους απλά τους άρεσε να τους φροντίζουν όσο ήταν άρρωστοι στο σπίτι.

Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι ο μέσος ενήλικας αρρωσταίνει τρεις φορές τον χρόνο, με το 47% να ξεπερνά τις τέσσερις ή περισσότερες φορές. Οι συχνές ασθένειες έχουν ως επακόλουθο την απουσία από σημαντικά γεγονότα όπως γενέθλια (37%), αθλητικές εκδηλώσεις (33%), γάμους (32%), συνεντεύξεις για δουλειά (31%) και ραντεβού (30%).

Τα γιατροσόφια που επέλεγαν οι περισσότεροι ήταν τα ζεστά ροφήματα (27%) και η κοτόσουπα (26%). Επίσης για το 35% η μεγαλύτερη ενόχληση ήταν ότι δεν μπορούσαν να απολαύσουν το αγαπημένο τους φαγητό.

Τι επιθυμούν περισσότερο οι ασθενείς όταν είναι άρρωστοι; Πέρα από τα αναλγητικά (43%), αναζητούν την αγαπημένη τους κουβέρτα (28%) καθώς και την δυνατότητα να ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σπιτιού (26%).

Ποιος θεωρείται ο πιο δύσκολος ασθενής; Για τους ερωτηθέντες η απάντηση είναι είτε το παιδί τους (29%) είτε ο σύντροφός τους (27%). Όσο για τον ίδιο τους τον εαυτό δεν τον θεωρούν τόσο απαιτητικό (14%)! Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (48%) παθαίνουν πονοκέφαλο κατά τη φροντίδα του δύσκολου ασθενή που συχνά υπερβάλλει τα συμπτώματά του.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι αν και οι περισσότερο «κολούν» κάτι από το παιδί τους (22%), ανησυχούν πολύ περισσότερο για το αν θα αρρωστήσουν από έναν συνάδελφο στο γραφείο (33%).

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία OnePoll το διάστημα 28-29 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top