ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Mετά τον Πρωτοπαπά πιθανή αποχώρηση και δεύτερου υποψήφιου

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Mετά τον Πρωτοπαπά πιθανή αποχώρηση και δεύτερου υποψήφιου

Δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η αποχώρηση του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά από την προεκλογική κούρσα, μετά που μέτρησε δυνάμεις και είδε ότι δεν υπήρχε κάποια προοπτική για τη συνέχεια. Από την αρχή που εξεδήλωσε ενδιαφέρον για τις εκλογές απέφυγε να δώσει υποσχέσεις και σε καμιά περίπτωση δεν εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάει μέχρι τέλους.

Εξάλλου ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς ήταν ο πρώτος που έδωσε τέρμα στην διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας με τους Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριο Ηλιάδη και Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, όταν είχε αντιληφθεί ότι η προσπάθεια δεν οδηγούσε σε κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα. «Εάν κάτι δεν τραβά, δεν γίνεται με το ζόρι» είναι το μότο που επαναλαμβάνει συνεχώς, θέλοντας ακριβώς να τονίσει ότι δεν πιστεύει σε μεσοβέζικες λύσεις.

Πάντως όπως πληροφορείται το Τhemaonline η αποχώρηση του Χριστόδουλου Πρωτοπαπά ενδεχομένως να μην είναι και η τελευταία, αφού τουλάχιστον ακόμη ένας από τους ενδιαφερόμενους για την προεδρία κάνει δεύτερες σκέψεις και δεν αποκλείεται να μην υποβάλει καν υποψηφιότητα εντός της προθεσμίας, δηλαδή την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2023. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο εν λόγω ενδιαφερόμενος μελετά το ενδεχόμενο να αποσυρθεί και να ταχθεί παρά το πλευρό άλλου υποψήφιου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο αλλά τις επόμενες μέρες θα καταγραφούν οι όποιες εξελίξεις.

Συνωστισμός υποψηφίων

Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε την ερχόμενη Πέμπτη θα υποβάλουν υποψηφιότητα οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χρίστου, Αχιλλέας Δημητριάδης, Κώστας Χριστοφίδης και Μάριος Ηλιάδης. Επίσης, δημοσίως έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι οι Αλέξιος Σαββίδης, Τσελεστίνα Ντι Πέτρο, Ανδρόνικος Ζερβίδης, Λούης Κουτρουκκίδης, Κωνσταντίνος Παναγή, Χαράλαμπος Αριστοτέλους και ο Λουκάς Σταύρου, πρώην στέλεχος του ΕΛΑΜ, ο οποίος κατήλθε στις προεδρικές το 2013. Επίσης, υποψήφιος για μια ακόμη φορά φαίνεται ότι θα είναι ο Ανδρέας Ευστρατίου, ο οποίος διεκδίκησε εκλογή το 2013 και το 2018 .

Το μεγάλο ενδιαφέρον για τις εκλογές του 2023 αποτυπώνεται από το γεγονός ότι ζήτησαν και εξασφάλισαν τα σχετικά έγγραφα υποβολής υποψηφιότητας 17 άτομα, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά της Δημοκρατίας. Οσο κι αν ορισμένοι από αυτούς το πιθανότερο είναι ότι θα κάνουν δεύτερες σκέψεις και δεν υποβάλουν υποψηφιότητα την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023, θα πρέπει να αναμένεται ότι στις προεδρικές της 5ης Φεβρουαρίου θα έχουμε ρεκόρ υποψηφίων, που θα καταρρίψει την επίδοση των 11 συνολικά υποψηφίων που διεκδίκησαν τις προεδρικές του 2013. Τότε, εκτός από τους βασικούς διεκδικητές της προεδρίας, δηλαδή τους Νίκο Αναστασιάδη, Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, που είχαν την υποστήριξη κομμάτων, το ύπατο αξίωμα διεκδίκησαν οι Γεώργιος Χαραλάμπους, Πραξούλα Αντωνιάδου, Αντρη Μακαρία Στυλιανού, Λάκης Ιωάννου, Σόλων Γρηγορίου, Κώστας Κυριάκου (Ούτοπος), Ανδρέας Ευστρατίου και Λουκάς Σταύρου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top