ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Little Man Tate*

Little Man Tate*

Μα πού τους πετυχαίνετε, στ’ αλήθεια; Ο Andrew Tate είναι ένα από τα τελευταία είδωλα των απανταχού ακροδεξιών, μισογύνηδων, κοινωνιοπαθών incels, που αποδεικνύεται κοινός εγκληματίας. Και το καλύτερο; Για την πτώση ενός από τους μεγαλύτερους μαλάκες που ξέβρασε ποτέ ο βόθρος των σόσιαλ, ευθύνεται μία εκπρόσωπος του είδους που μισεί περισσότερο: η Greta Thunberg!

Η 19χρονη ακτιβίστρια σχολίασε τις εκπομπές ρύπων των πολυτελών αυτοκινήτων που εκθέτει ο Tate στα σόσιαλ κι όταν εκείνος της απάντησε με μια φωτογραφία του, όπου διακρίνεται ένα κουτί πίτσας, οι ρουμανικές αρχές, που τον αναζητούσαν εδώ και καιρό, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν μαζί με τον αδερφό του και δύο άλλους. Βλέπετε ο πρώτην kickboxer και παίκτης του Big Brother (απ’ όπου αποβλήθηκε, γιατί χτύπησε συμπαίκτριά του) και νυν alt right / anti-woke περσόνα του TikTok με εκατομμύρια followers και προβολές που μετριούνται στα δισεκατομμύρια και είδωλο του μέσου αγάμητου incel, είναι ένας κοινός μαστροπός και βιαστής. Μαζί με την υπόλοιπη συμμορία εξαπατούσαν νεαρά κορίτσια με την υπόσχεση της σχέσης ή και γάμου και στη συνέχεια τα εξανάγκαζαν με σωματική και ψυχολογική βία να γυρίζουν πορνό, που μοσχοπολούσαν στο ίντερνετ.

“Αυτά παθαίνεις όταν δεν ανακυκλώνεις τα κουτιά της πίτσας” σχολίασε σκωπτικά η Greta μετά το σκάσιμο της ευχάριστης είδησης, προσθέτοντας ακόμα ένα έγκαυμα τρίτου βαθμού στον φαφλατά μισογύνη, που κήρυττε ότι οι γυναίκες ανήκουν στην κουζίνα, ότι τα αγόρια πρέπει να παίρνουν αυτό που τους ανήκει και οι γυναίκες θύματα βιασμού ν’ αναλαμβάνουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί για αυτό που τους συνέβη. Ναι, αυτό είναι το νέο είδωλο εκατομμυρίων αγοριών και νέων ανδρών σε όλο τον κόσμο - συμπεριλαμβανομένης κι αυτής της γωνιάς της Μεσογείου. Ένας μισογύνης, ομοφοβικός, ρατσιστής και βάναυσος τύπος που “τα λέει όπως είναι” (η καραμέλα όσων αραδιάζουν τις μαλακίες τους, χωρίς να σκέφτονται), απενοχοποιεί και κανονικοποιεί την τοξικότητα, τον σεξισμό και τη βία και ο οποίος -surprise!- δεν είναι τίποτα περισσότερο από έναν κακοποιό του κοινού ποινικού κώδικα. Garden variety, που λένε και οι συμπατριώτες του.

Όμως, παρά την ηχηρή και ξεκαρδιστικά ειρωνική πτώση του, δεν παύει ν’ αποτελεί ένα φαινόμενο της εποχής και το ερώτημα που αιωρείται παραμένει αμείλικτο: πώς αυτό το σκουπίδι, που δεν έκρυψε ούτε στιγμή τη φύση του, έφτασε να λατρεύεται και να θεοποιείται από εκατομμύρια άνδρες - κυρίως πιτσιρικάδες; Οι ειδικοί σίγουρα θα έχουν να πουν πολλά, όμως μία από τις απαντήσεις αναφέρθηκε παραπάνω. Η κανονικοποίηση.

Όταν κάποιο άγνωστο και ασήμαντο καθίκι ξεράσει τον σεξιστικό/ομοφοβικό οχετό του online, κανείς δεν θα δώσει σημασία, πέρα ίσως από μια χούφτα ομοϊδεάτες του, γι’ αυτό και συνήθως περιορίζονται σε σχετικά γκρουπ χωμένα κάπου στο κωλάντερο του ίντερνετ. Ακόμα και οι μη-ακραίοι, που μπορεί να συμφωνούν με κάποιες απ’ αυτές τις απόψεις, δεν θα φανερωθούν, υπό τον φόβο του κανσελαρίσματος αλλά κι επειδή δεν θέλουν να ρισκάρουν τη φήμη τους για κάποιον ασήμαντο ακραίο μαλάκα του διαδικτύου.  Όταν όμως τις ίδιες ακραίες απόψεις εκφράζει κάποιο σελέμπριτι όπως ο Piers Morgan, ο Andrew Tate, o Joe Rogan, ο Rush Limbaugh ή ο έτερος κουβάς με σκατά, ο Alex Jones, τότε το πράγμα αλλάζει. Το μίσος και οι ακρότητες κανονικοποιούνται και όσοι “κρυφοί” δεν εκφράζονταν προηγουμένως φοβούμενοι κράξιμο, βγαίνουν απ’ τα καβούκια τους κι ενώνονται με το πλήθος.

Στην εποχή των woke, #metoo και BLM κάποιοι ένιωσαν την ανάγκη να υπάρχει “αντίθετη άποψη”, που δεν είναι άλλη από τη διατήρηση των κεκτημένων: λευκή υπεροχή, τοξική αρρενωπότητα, διακρίσεις φύλου, φυλής και θρησκεύματος, βασικά όλες οι αδικίες και ανισότητες που δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες από το κυρίαρχο είδος (λευκοί στρέιτ χριστιανοί άνδρες) σε βάρος όλων των υπολοίπων. Αυτό που δεν μπορούν να αντιληφθούν οι θιασώτες της, είναι πως το μίσος, οι διακρίσεις, η υποκίνηση βίας, ο ρατσισμός, η κακοποίηση κι ο σεξισμός ΔΕΝ είναι “άποψη”, αλλά ποινικά αδικήματα. 

Βέβαια, για να το καταλάβουν αυτό, πρέπει να επιστρατεύσουν αυτό με το οποίο τους προίκισε η φύση στο εσωτερικό του κρανίου τους. Κι όταν τον συγκεκριμένο χώρο καταλαμβάνουν σκατά, η αλήθεια είναι πως αυτό δεν βοηθάει και πολύ...

Καλή χρονιά είπαμε;

* Ο τίτλος δανεικός από το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Jodie Foster του 1991 που -ειρωνικά- πραγματεύεται τη ζωή ενός μεγαλοφυούς 7χρονου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top