ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ Καραγιάννης: Όσα είπε για τα μέτρα που θα αποφασιστούν στην έκτακτη απογευματινή σύσκεψη - Δείτε βίντεο

Δρ Καραγιάννης: Όσα είπε για τα μέτρα που θα αποφασιστούν στην έκτακτη απογευματινή σύσκεψη - Δείτε βίντεο

Σήμερα (02/01), αναμένεται να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας και του Υπ. Υγείας, με σκοπό να συζητηθούν και να αναλυθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στην Κύπρο, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Κίνα με τον αυξημένο αριθμό των κρουσμάτων.

Σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση και την εκπομπή «Πρώτη Ενημέρωση», ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι η Κύπρος θα ακολουθήσει τα βήματα που κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες βλέποντας την κατάσταση στην Κίνα. Την ίδια ώρα ανέφερε ότι τα μέτρα που θα αποφασιστούν στην έκτακτη απογευματινή σύσκεψη θα αφορούν περισσότερο τον τομέα της επιτήρησης για το τι συμβαίνει.

«Όσοι έρχονται από την Κίνα θα υποβάλλονται σε έλεγχο και αν διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό, τότε θα ακολουθούνται τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή για τον υπόλοιπο πληθυσμό. Εάν είναι επισκέπτης θα παραμένει στο δωμάτιό του μέχρι να αναρρώσει», δήλωσε ο Δρ. Καραγιάννης.

Σημείωσε επίσης, ότι οι αρχές είναι σε εγρήγορση προσθέτοντας ότι η ανησυχία είναι μήπως και προκύψει κάποιο νέο στέλεχος της νόσου, τονίζοντας ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Κίνα οφείλεται σε ένα παρακλάδι της υποπαραλλαγής Βήτα άλφα πέντε της όμικρον.

Σύμφωνα με τον Δρ. Καραγιάννης, δεν θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα εκτός και αν διαπιστωθούν μεταλλάξεις οι οποίες θα υποσκάψουν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Ανέφερε επίσης ότι το στέλεχος «πι εφ εφ 7», έχει δυο μήνες που έχει εντοπιστεί στην Κύπρο και στις τελευταίες ταυτοποιήσεις αντιπροσώπευε περίπου το 17% των κρουσμάτων που είχαν εντοπιστεί.

Κλείνοντας τόνισε ότι και να έρθει πάλι κάτι τέτοιο δεν θα δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα διότι δεν είδαμε κάτι τέτοιο το προηγούμενο διάστημα.

Δείτε εδώ όσα είπε:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top