ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: Αυτό είναι το στέλεχος που «σαρώνει» την Κίνα - Ποια τα χαρακτηριστικά του – «Οι χειμερινοί μήνες ακόμη είναι πίσω»

Δρ. Καραγιάννης: Αυτό είναι το στέλεχος που «σαρώνει» την Κίνα - Ποια τα χαρακτηριστικά του – «Οι χειμερινοί μήνες ακόμη είναι πίσω»

Συνάντηση είχαν χθες το απόγευμα τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με τον Υπουργό  Υγείας με σκοπό να συζητηθούν και να αναλυθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν στην Κύπρο, αλλά και η κατάσταση στην Κίνα.

Σε δηλώσεις του στον ALPHA, στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα», ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι στη σύσκεψη έγινε μία ενδελεχής συζήτηση για τον τρόπο εισαγωγής του ιού στην Κύπρο, χωρίς όμως να παρθούν μέτρα.

«Ευτυχώς δεν έχουμε απευθείας πτήσεις από την Κίνα στη χώρα μας», είπε συγκεκριμένα.

«Γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια αλλά οι περισσότεροι ζητούν και τεστ 72 ωρών ή 48 ωρών πριν το ταξίδι», πρόσθεσε.

Το στέλεχος στην Κίνα

«Το στέλεχος που διακινείται στην Κίνα είναι το PF7, το οποίο είναι παρακλάδι της όμικρον 5 και γνωρίζουμε ότι είναι πιο μεταδοτικό αλλά και ότι έχει κάποιες μεταλλάξεις οι οποίες ίσως διαφεύγουν λίγο περισσότερο της ανοσίας. Ευτυχώς όμως δεν είναι ιδιαίτερα παθογόνο στέλεχος», εξήγησε.

«Το έχουμε και εμείς στην Κύπρο ήδη», τόνισε.

Μέτρα στην Κύπρο

Ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας ανέφερε ότι «δεν είναι ανάγκη να παρθούν μέτρα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος φοβάται ότι θα επανέλθουν τα περιοριστικά μέτρα αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός των συναντήσεων. Πρέπει να δούμε πως θα ελέγξουμε την κατάσταση αν εμφανιστεί νέο στέλεχος στην Κίνα»

Καταλήγοντας, ο κύριος Καραγιάννης μίλησε για τις ιώσεις που ταλαιπωρούν το κόσμο αυτή την περίοδο.

Συγκεκριμένα, επισήμανε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι άλλες ιώσεις που πιέζουν και ευτυχώς που ο κορωνοϊός δεν είναι σε ιδιαίτερη έξαρση. Οι χειμερινοί μήνες ακόμη είναι πίσω. Τις επόμενες 4-6 εβδομάδες ίσως δούμε μια περαιτέρω αύξηση σε όλες τις ιώσεις και κυρίως της γρίπης»

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top