Moody's: Η Τράπεζα Κύπρου θα επωφεληθεί από την πώληση της Uniastrum

Moody's: Η Τράπεζα Κύπρου θα επωφεληθεί από την πώληση της Uniastrum

Η Τράπεζα Κύπρου θα επωφεληθεί από την πώληση της θυγατρικής της Τράπεζας Uniastrum παρά τη λογιστική ζημιά των 29 εκ. ευρώ, σύμφωνα με τον Οίκο Αξιολόγησης Moody`s.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση των Moody`s, την περασμένη Παρασκευή η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει το 80% που κατείχε στη Uniastrum Bank και παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα θα σημειώσει €29.000.000 λογιστική ζημιά ως αποτέλεσμα της πώλησης, η Τράπεζα θα επωφεληθεί γιατί η απόσυρσή της από την αγορά της Ρωσίας απομονώνει τον κίνδυνο ενδεχόμενων πρόσθετων ζημιών από την αποδυναμωμένη ρωσική οικονομία.

Σύμφωνα με τους Moody`s, η πώληση αυτή επιτρέπει στην Τράπεζα να επικεντρωθεί σε σημαντικές εγχώριες προκλήσεις, όπως η διαχείριση του χαρτοφυλακίου των προβληματικών δανείων, το οποίο καλύπτει πάνω από το ήμισυ του δανειακού χαρτοφυλακίου της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE