ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχτσελί: Έτοιμος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο σύμμαχος Ερντογάν

Μπαχτσελί: Έτοιμος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο σύμμαχος Ερντογάν

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, το κίνημα του οποίου στηρίζει την Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν εμφανίζεται έτοιμος για το ενδεχόμενο πρόωρων προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών στην Τουρκία.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΚΕΔ), ο κ. Μπαχτσελί δήλωσε ότι «στην 100η επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας, τόσο ο 13ος Πρόεδρος όσο και οι βουλευτές της 28ης θητείας θα εκλεγούν από το αγαπημένο μας έθνος. Είτε οι προεδρικές και οι βουλευτικές εκλογές διεξαχθούν εγκαίρως είτε πρόωρα, είμαστε έτοιμοι και για τις δύο επιλογές».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Ντουβάρ», ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων ανέφερε ότι «για να ληφθεί απόφαση για εκλογές, πρέπει είτε να ψηφίσουν 360 βουλευτές είτε ο Πρόεδρός μας να οδηγήσει την Τουρκία σε εκλογές. Και οι δύο τρόποι είναι νόμιμοι».

Ο κ. Μπαχτσελί ζήτησε από την αντιπολίτευση να ανακοινώσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές και πρόσθεσε ότι «το προεδρικό σύστημα θα πρέπει να εισέλθει στη δεύτερη πενταετία του με πολύ ισχυρό τρόπο».

«Όλα τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα θα σταματήσουν. Θα νικήσουμε την ανεργία, θα εξαλείψουμε τη φτώχεια όπως και την τρομοκρατία. Όλα αυτά θα τα κάνουμε με τα μέσα που μας παρέχει το προεδρικό σύστημα», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top