ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αβέρωφ με Παγκ. Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού – «Διαχρονική η σχέση κράτους με εθελοντικές οργανώσεις»

Συνάντηση Αβέρωφ με Παγκ. Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού – «Διαχρονική η σχέση κράτους με εθελοντικές οργανώσεις»

Συνάντηση με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, είχε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή και Εκπρόσωπο Τύπο κ. Δημήτρη Δημητρίου, την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου κ. Τώνια Μουσκή και τη Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Ξένια Κωνσταντίνου.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού, δήλωσε τα εξής:

«Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου όπου το εθελοντικό κίνημα έχει τονίσει στον κ. Αβέρωφ ότι θα συνεχίσει να παρέχει τις εθελοντικές του εργασίες, τις εθελοντικές του προσπάθειες για το καλό της κυπριακής κοινωνίας. Έχουμε πει για ακόμα μια φορά ότι το κράτος πρέπει να είναι μπροστά στη διαδικασία και όχι να είναι αρωγός. Οι εθελοντές ναι πρέπει να συνδράμουμε ακριβώς σ’ αυτή τη δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει ο τόπος μας αλλά πρέπει και το κράτος να έρθει αρωγός, να έρθει μπροστά να δώσει λεφτά για να μπορέσει να λειτουργήσει και να δυναμώσουμε ακριβώς αυτόν τον κόσμο ο οποίος έχει ανάγκη. Το δεύτερο πράγμα το οποίο έχουμε πει στον Πρόεδρο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ότι μας λυπεί το γεγονός ότι ακόμη έχουμε 4.000 μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες δεν έχουν περάσει από τελικό έλεγχο όσον αφορά τη διαφάνεια και τη νομιμότητα αυτών των οργανώσεων και αντιλαμβάνεστε ότι και είναι προς πίστην του Υπουργού Εσωτερικών του κ. Νίκου Νουρή ο οποίος είχε αποφασίσει με διάταγμα και τις 28 Οκτωβρίου πέρσι έχουν καταργηθεί 3.500 μη κυβερνητικές οργανώσεις οι οποίες δεν πληρούσαν τα πλαίσια, τα κριτήρια της νομοθεσίας. Αναμένουμε ακριβώς να μην παρουσιαστεί κανέναν πρόβλημα όπως βλέπουμε στην Ευρώπη με κάποιες ΜΚΟ και στην Κύπρο να γίνουν οι έλεγχοι και αυτές οι οποίες είναι νομοταγείς, αυτές οι οποίες είναι νόμιμες να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στον τόπο και όχι να καλύπτονται πίσω από τον μανδύα των ΜΚΟ. Το επόμενο που είχαμε πει είναι ένα πράγμα το οποίο στενοχωρεί το εθελοντικό κίνημα γιατί έχουν περάσει σχεδόν 4 Προέδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναμέναμε ότι οι κανονισμοί οι οποίοι έπρεπε από το 2006 να υλοποιηθούν για το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού, οι εσωτερικοί του κανονισμοί δηλαδή δεν έχουν προχωρήσει. Αν αυτό το πράγμα θεωρείται σωστό ο καθένας ας κρίνει μετά από 16 χρόνια πόση γραφειοκρατία υπάρχει σ΄αυτό τον τόπο».

Από την πλευρά της η κ. Μουσκή τόνισε τα εξής:

«Είχαμε σήμερα μία συνάντηση με το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού τους οποίους και συγχαίρουμε για το διαχρονικό έργο που επιτελούν. Τα δύο σημαντικότερα σημεία στα οποία αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος σήμερα είναι η διαχρονική σχέση του κράτους με τις εθελοντικές οργανώσεις η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική και το δεύτερο είναι ότι μέσω ενός σωστού σχεδιασμού, μέσω διαφάνειας και με τα σωστά μέτρα, αυτή η σχέση μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και πολύ πιο σημαντικά».

Δείτε βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top