ΕΛΛΑΔΑ

Για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα

Για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη η 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το βρέφος στον Αλιάκμονα

Σε ψυχιατρική κλινική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η 29χρονη που ομολόγησε ότι πέταξε το 11 μηνών κοριτσάκι στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να βρει φριχτό θάνατο από πνιγμό.

Η γυναίκα θα υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση, έπειτα από αίτημα του ανακριτή του Πρωτοδικείου της Βέροιας για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να ρίξουν «φως» και να προσδιορίσουν αν υπάρχει ψυχιατρική νόσος ή διαταραχή που να επηρέασε την 29χρονη ούτως ώστε να προχωρήσει στην αποτρόπαια πράξη της, αλλά και στη μετέπειτα συμπεριφορά της μετά το θάνατο της κόρη της.

Επιπλέον, από την διάγνωση αναμένεται να προκύψει, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις, η σχέση της ενδεχόμενης νόσου με την τετελεσμένη έκνομη πράξη, εν προκειμένω της ανθρωποκτονίας, καθώς επίσης και η ικανότητα για καταλογισμό ή όχι της κατηγορούμενης.

Παράλληλα, ανάλογα και με τη ψυχιατρική αξιολόγηση, αναμένεται να κριθεί αν χρειάζεται να νοσηλευτεί σε κατάστημα κράτησης με ψυχιατρική κλινική, όπως του Κορυδαλλού, ή σε άλλη γυναικεία πτέρυγα φυλακών της χώρας, η οποία δεν αποκλείεται να είναι αυτή της Θήβας. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα γίνει γνωστό στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και ύστερα θα αποφασιστεί η ποινική της μεταχείριση.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, «ο κύριος ανακριτής έχει δώσει μία πληρέστατη εντολή προς τον ψυχίατρο που θα την δει, ώστε να προσδιορίσει πιθανή ψυχική ασθένεια ή διαταραχή και κατά πόσο αυτή, τη στιγμή που έπραττε ή τη στιγμή που λέει - τα όσα λέει στον ανακριτή, είναι δυνατόν να επηρεάσουν το λογικό της, καθώς και τα όσα είπε, ως προς τον τρόπο που τα είπε».

Ομολόγησε μία εβδομάδα μετά τη σύλληψή της - «Εγώ έριξα το παιδί στο νερό, δε πιστεύω ότι είναι νεκρό»

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη, μια εβδομάδα μετά τη σύλληψή της για τον θάνατο του παιδιού της, ομολόγησε το πρωί της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια αναπαράστασης που έγινε στο σημείο με εντολή και παρουσία ανακριτή, ότι η ίδια ήταν αυτή που έριξε το βρέφος της στο νερό, ωστόσο υποστήριξε πως δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει, χωρίς όμως να εξηγήσει γιατί προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη.

Μάλιστα, δεν χρειάστηκε περισσότερα από μερικά λεπτά αφότου μεταφέρθηκε με ισχυρή αστυνομική δύναμη στο φράγμα του Αλιάκμονα, για να πει στον ανακριτή πως θέλει να ανασκευάσει όσα υποστήριζε για επτά ημέρες σχετικά με την υπόθεση και να παραδεχτεί πως δεν επρόκειτο για ατύχημα. Παράλληλα είπε ότι το μωρό δεν διέφυγε της προσοχής της την ώρα που έπαιζε με το κινητό της, όπως υποστήριζε μέχρι εχθές το πρωί, αλλά τελικά η ίδια ήταν αυτή που έριξε το μωρό στο νερό και μετά αποχώρησε από το φράγμα.

«Θέλω να ανακαλεσω και να αλλάξω τη κατάθεση μου. Αυτά που είπα δεν συνέβησαν. Εγώ έριξα το παιδί στο νερό», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες. Η 29χρονη, η οποία αντιμετωπίζει χρόνια ψυχικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν αρκετές φορές σε Ψυχιατρική Κλινική, φέρεται να αρνήθηκε πως είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση και δεν μπόρεσε να εξηγήσει τον λόγο που προχώρησε στην αποτρόπαια πράξη της. «Πώς είναι δυνατόν να βρήκατε το παιδί μου σε άλλη προβλήτα από όπου το έριξα. Εσείς λέτε ότι πέθανε, δεν σας πιστεύω», φέρεται να είπε, επίσης, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης.

Σημειώνεται ότι η αναπαράσταση - αυτοψία είχε συνολική διάρκεια μίας ώρας και 40 λεπτά, ενώ έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν παραδέχθηκε εχθές πως η ίδια πέταξε το μωρό στα παγωμένα νερά, ήταν ψύχραιμη, ενώ στη συνέχεια έθετε και η ίδια ερωτήσεις στον ανακριτή.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπισή της, κ. Μπιδέρης, «επιμένει ότι το παιδί της παραμένει ζωντανό και δεν έχει αντιληφθεί ότι έχει φύγει από τη ζωή. Μέχρι και αυτήν την ώρα επιμένει και ελπίζει το παιδί να είναι εν ζωή». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη ανέφερε κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης, πως «μου λένε ψέματα ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, πιστεύω ότι ζει».

Σημειώνεται ότι η ανακριτική διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και είναι πολύ πιθανόν η 29χρονη να κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή προκειμένου να δώσει απαντήσεις που θα φωτίσουν κι άλλες πτυχές της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top