Πάει Αγγλία ο Πρόεδρος – Θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο και θα παραστεί σε Gala Dinner για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Πάει Αγγλία ο Πρόεδρος – Θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο και θα παραστεί σε Gala Dinner για τα 60χρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σημαντική επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της οποίας θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ανδρέας Ιωσήφ, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Βασιλιά Κάρολο Γ’ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην ατζέντα της συνάντησης θα βρίσκονται και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου.

Αναμένεται επίσης να συζητηθούν η κλιματική αλλαγή καθώς επίσης και οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η συνάντηση θα γίνει στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, στις 10:30 το πρωί, ώρα Μεγάλης Βρετανίας. Είναι η 1η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με το βασιλιά Κάρολο Γ’, μετά την ανακήρυξη του σε Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την Πριγκίπισσα Άννα η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό να επιθεωρήσει το απόσπασμα της Βρετανίας στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αύριο το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί σε Gala Dinner με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 60χρόνων της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τιμηθεί από την Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου και τη Διακομματική Ομάδα για την Κύπρο στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση προγραμματίστηκε δυο φορές στο παρελθόν ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, αλλά και του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωπος της Βρετανικής Κυβέρνησης και μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου. Αναμένεται να τονιστεί η σημαντική συνεισφορά των Κύπριων ομογενών στην ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου καθώς και στην προώθηση του εθνικού μας θέματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Ο κ. Ερντογάν δεν είπε κάτι καινούργιο...» - Η απάντησή του για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κύπρο

Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στην Κυπερούντα, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κυπριακή Δημοκρατία, έτσι ώστε να φέρει κοντά τους γείτονες της εκεί όπου υπάρχουν διάφορες μεταξύ τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE