ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ασφυκτιούν» με τις εξετάσεις οι μαθητές - «Μέχρι και καθηγητές συμφώνησαν ότι δεν διδάχτηκαν όλη την ύλη» - Η ανάρτηση προς τον Υπουργό

«Ασφυκτιούν» με τις εξετάσεις οι μαθητές - «Μέχρι και καθηγητές συμφώνησαν ότι δεν διδάχτηκαν όλη την ύλη» - Η ανάρτηση προς τον Υπουργό

Αγανακτισμένοι φαίνονται να είναι οι μαθητές της γ’ γυμνασίου όσο αφορά τις εξετάσεις τετραμήνου.

Σήμερα, μετά από αδιάκοπο διάβασμα και ώρες φροντιστηρίων έγραφαν το μάθημα των μαθηματικών που όπως φαίνεται όχι μόνο δεν ήταν όπως το περίμεναν αλλά κάνουν λόγο και για ύλη την οποία δεν διδάχθηκαν καν.

Σύμφωνα με τη μητέρα ενός μαθητή της γ’ γυμνασίου, της οποίας τα στοιχεία παραμένουν ανώνυμα για ευνόητους λόγους, «η απογοήτευση των μαθητών για τη σημερινή εξέταση είναι τεράστια», ενώ, όπως δήλωσε στο ThemaOnline «μέχρι και οι καθηγητές συμφώνησαν μαζί με τους μαθητές ότι δεν διδάχτηκαν όλη την ύλη».

Δείτε αυτούσια την ανάρτηση ενός μαθητή που απευθύνεται προς τον Υπουργό Παιδείας:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας,

Σήμερα 18/01 όπως ήδη γνωρίζεται εμείς οι μαθητές της γ’ γυμνασίου γράφαμε εξετάσεις στο μάθημα των μαθηματικών.

Όλοι μας μετά από ώρες στα φροντιστήρια με πονοκέφαλο και σύγχυση να πρέπει να καθίσουμε 1 ώρα και 30 λεπτά για να λύσουμε αυτό το γραπτό. Αγχωμένοι για το βαθμό δυσκολίας των γραπτών μπήκαμε στις τάξεις και καθίσαμε στις θέσεις μας 10¨30 το κουδούνι χτυπάει και παίρνουμε τα γραπτά . αρχίσαμε όλοι σαν μηχανές να απαντάμε τα ερωτήματα. Περνώντας η ώρα διαπιστώσαμε πως το γραπτό μας ήταν πολύ πιο δύσκολο από ότι περιμέναμε.

Είμασταν σίγουροι πως θα ήσασταν πιο ευνοϊκοί μαζί μας καθώς ήταν η πρώτη μας γραπτή εξέταση τετραμήνων. Κάναμε λάθος. Ασκήσεις που ποτέ δεν λύσαμε στην τάξη, ασκήσεις που κανένας μας δεν μπορούσε να απαντήσει μέσα σε 1 ώρα και 30 λεπτά.

Μέσα σε λίγα λεπτά παντού επικράτησε ο πανικός. Μερικοί κλαίγαμε άλλοι τους έπιανε ο πανικός και το άγχος χτυπάει κόκκινο.

Κανένας μας δεν ήταν ικανός να λύσει ολόκληρο το γραπτό χωρίς τη παραμικρή δυσκολία.

12:00 το κουδούνι ξαναχτυπά αυτή το φορά για το τέλος της εξέτασης. Όλοι μας με δάκρυα στα μάτια με το αίσθημα της απογοήτευσης και της αδικίας παραδώσαμε τα γραπτά. Και τώρα απευθυνόμαστε σε εσάς κύριε Υπουργέ παιδείας. Εσείς ήσασταν που θα δείχνατε εύνοια;

εσείς ήσασταν που θέλατε να μειώσετε το άγχος των μαθητών χωρίζοντας την ύλη σε δύο εξετάσεις; εσείς ήσασταν που θέλατε να μας ευκολύνεται; Που θέλατε το καλύτερο για εμάς;

Ε λοιπόν αν πιστεύεται πως το καταφέρατε κάνετε λάθος. Ποτέ σας δεν συμμεριστήκατε την άποψη μας, την άποψη των εκπαιδευτικών και άλλων βουλευτών. Ποτέ δεν μπήκατε για λίγο στη θέση μας. Πάντα μας απορρίπτατε για ότι και να υποστηρίζαμε. Έντιμε κύριε Υπουργέ παιδείας δεν ζητούμε τη λύπηση σας παρά μόνο την εν συναίσθηση και την κατανόηση σας.

Εκ μέρους των μαθητών της γ’ γυμνασίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top