ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τελικές αγορεύσεις και απόφαση για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Τελικές αγορεύσεις και απόφαση για τον τέως Μητροπολίτη Κιτίου

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη υπόθεση του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου, ο οποίος κατηγορείται ότι τον Νοέμβριο του 1981 επιτέθηκε άσεμνα εναντίον ανήλικου κοριτσιού στο γραφείο του.

Μετά και την ολοκλήρωση των καταθέσεων από τους μάρτυρες υπεράσπισης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε τις τελικές αγορεύσεις από την κατηγορούσα αρχή και την υπεράσπιση στις 6 Μαρτίου και στη συνέχεια θα οριστεί νέα ημερομηνία, κατά την οποία θ’ ανακοινωθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου, κατά πόσο ο 84χρονος τέως ανώτατος ιεράρχης είναι ένοχος ή όχι στην κατηγορία της άσεμνης επίθεσης. Μία απόφαση που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη Λάρνακα.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Οκτώβριο το επαρχιακό δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του τέως Κιτίου και τον κάλεσε σε απολογία. Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος επέλεξε να καταθέσει από το εδώλιο του μάρτυρα και αντεξετάστηκε από την εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής, σε μια διαδικασία κατά την οποία οι τόνοι ανέβηκαν σε πολλές περιπτώσεις…

Μεταξύ άλλων, ο κατηγορούμενος υποστήριξε κατά την απολογία του ότι η παραπονούμενη ουδέποτε τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου. «Ψεύδεται και αυτή και η αδελφή της και η μάνα της και ο γιατρός της. Η παραπονούμενη ψευδορκεί. Προσεύχομαι κάθε βράδυ γι’ αυτήν για να την συγχωρέσει ο Θεός», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Εκ διαμέτρου αντίθετα ήταν τα όσα υποστήριξε η παραπονούμενη, η οποία σήμερα είναι 57 χρόνων, στην ένορκη μαρτυρία της, καταθέτοντας ως βασική μάρτυρας κατηγορίας ενώπιον του δικαστηρίου.

Ανέφερε ότι το φθινόπωρο του 1981, όταν ήταν στην ηλικία των 16 χρόνων, είχε επισκεφθεί συνολικά πέντε φορές το γραφείο του, τότε, Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανό παιδί, επειδή είχε αποβιώσει ο πατέρας της. Σε μία από τις επισκέψεις της, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό της, ο Μητροπολίτης την έριξε στον καναπέ του γραφείου του, έπεσε από πάνω της κι επιχείρησε να την φιλήσει στο στόμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top