ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χαλασμός Κυρίου» σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω της «Μπάρμπαρας» - Έντονες βροχές αλλά και χαλάζι - Δείτε βίντεο

«Χαλασμός Κυρίου» σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω της «Μπάρμπαρας» - Έντονες βροχές αλλά και χαλάζι - Δείτε βίντεο

«Χτύπησε» για τα καλά την Κύπρο η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», φέρνοντας τον «κακό χαμό» σε πολλές περιοχές.

Όπως θα δείτε και στα βίντεο πάρακάτω, παρατηρούνται έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί ανέμοι αλλα και χαλάζι.

Δείτε βίντεο τα οποία αναρτήθηκαν στην ομάδα «Καιρόφιλοι Κύπρου»:

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Το βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα "BARBARA" εξακολουθεί να επηρεάζει την περιοχή, κινούμενο ανατολικά. Από αύριο και μετά ψυχρή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά. Σε περίπτωση καταιγίδας πιθανό να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ενώ στα δυτικά και στα βόρεια παράλια τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ ενώ στα δυτικά και στα νότια πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Σταδιακά θα καταστούν βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αλλά και σε υπήνεμες περιοχές των ημιορεινών αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές καθώς και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 10 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα επικρατεί παγετός, ιδιαίτερα σε υπήνεμες περιοχές.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Στα ορεινά δυνατό να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση, ενώ ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο δυνατό να σημειωθεί και σε ημιορεινές περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση μέχρι την Πέμπτη και μικρή άνοδο την Παρασκευή για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 45 εκατοστά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top