ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Το θέμα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών» - «Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω την προεδρία της χώρας»

Νίκος Χριστοδουλίδης: «Το θέμα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών» - «Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω την προεδρία της χώρας»

Πάρα πολύ αισιόδοξος δηλώνει για το αποτέλεσμα των εκλογών ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Είναι πιο ενθαρρυντικά τα μηνύματα από την προηγούμενη εβδομάδα. Είμαι πανέτοιμος να αναλάβω την προεδρία της χώρας», δήλωσε φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα». Πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα αυτά είναι από όλους τους πολιτικούς χώρους. Καθημερινά γίνονται δηλώσεις από μέλη του ΔΗΣΥ, θα γίνουν κι άλλες».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές εδώ.

Όσον αφορά για τις πρώτες μέρες προεδρίας του, ανέφερε πως «εκεί που χρειάζονται να γίνουν νομοσχέδια έχουν γίνει, έχουν γίνει οι προετοιμασίες για να είμαστε έτοιμοι». Συμπλήρωσε πως «ένα πρόβλημα που παρατηρούμε στη χώρα μας είναι ο χρόνος μέχρι να βγουν αποφάσεις (για τα πορίσματα αλλά και ευρύτερα) και είναι κάτι που θα αντιμετωπίσουμε από την αρχή».

Ερωτηθείς για τη φράση του Αβέρωφ «η ιστορία δεν ξεχνά τους προδότες» και τα επεισόδια στο Πολιτικό Γραφείο και πώς νιώθει, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε «είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του ΔΗΣΥ. Όσον αφορά τα επεισόδια, είναι λυπηρό. Σε κάποιους πρέπει να αποδώσουν ευθύνες. Το θέμα είναι η επόμενη μέρα. Μετά τις εκλογές πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά που θέλει η κοινωνία να αντιμετωπίσουμε. Και αυτό που με ενδιαφέρει είναι πώς μετά τις εκλογές θα δουλέψουμε όλοι μαζί».

Σε σχέση με τη συμμετοχή του ΔΗΣΥ σε μία ευρείας αποδοχής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ουσιαστική όπως αναφέρει και στην επιστολή του προς τον ΔΗΣΥ. Ερωτηθείς τι σημαίνει ουσιαστική, απάντησε πως δεν αναφέρεται σε πάρε δώσε Υπουργείων αλλά στη στήριξη σε σοβαρά ζητήματα όπως το Κυπριακό.

Για τη δημιουργία Επιτρόπου Ευημερίας των Ζώων σημείωσε πως είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε. «Είναι ένα θέμα, που κακά τα ψέματα, είμαστε πίσω ως χώρα και υπάρχουν επιτυχημένα παραδείγματα του θεσμού στην ΕΕ», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Σε εγρήγορση η Λευκωσία: Ενεργοποιήθηκαν κανάλια επικοινωνίας μετά τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ στην Κύπρο

Κανάλια επικοινωνίας ενεργοποιήθηκαν μετά τις πρόσφατες αναφορές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, που αφορούσαν την Κύπρο και οι τοποθετήσεις έχουν πλέον καταστεί κατά πολύ ηπιότερες, όπως ανέφεραν στο ΡΙΚ αρμόδιες πηγές. Παράλληλα, συνέχιζαν οι ίδιες πηγές, δημοσιεύματα μέσων που βρίσκονται κοντά στη Χεζμπολάχ, υποβαθμίζουν πια το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top