ΔΙΕΘΝΗ

Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

Ένας σεισμός 6,4 βαθμών και ένας δεύτερος μεγέθους 5,8 βαθμών έπληξαν χθες, Δευτέρα (20/2) με διαφορά τριών λεπτών τη νότια επαρχία Χατάι της Τουρκίας, τρομοκρατώντας όσους έχουν απομείνει σε μια περιοχή που καταστράφηκε από τους διπλούς σεισμούς πριν από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 294 τραυματίστηκαν από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου. Από τους τραυματίες οι 18 είναι, μάλιστα, σε σοβαρή κατάσταση ενώ εκκενώθηκε ένα μεγάλο κυβερνητικό νοσοκομείο στην πόλη Ισκεντερούν στη βόρεια επαρχία Χατάι.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στη γειτονική Συρία , όπου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε περισσότερους από 500 τραυματίες στα βορειοδυτικά.

Ένα άτομο σκοτώθηκε στην πόλη Σαμαντάγ στο Χατάι από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης της Τουρκίας AFAD. Οι κάτοικοι εκεί είπαν ότι περισσότερα κτήρια κατέρρευσαν, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είχε ήδη εγκαταλειφθεί μετά τους αρχικούς σεισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολού ένας άνθρωπός διασώθηκε από κτήριο που κατέρρευσε μετά τους δυο νέους σεισμούς στην Χατάι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση ακόμα τριών ατόμων.

Ο τρόμος επισκίασε και πάλι τη γειτονική χώρα, τη Δευτέρα, με ένα τριπλό χτύπημα, 6,4, 5,8 και 5,2 Ρίχτερ, να δημιουργεί νέα ερείπια στη σεισμόπληκτη Τουρκία και τις επαρχίες στα νότια της χώρας να θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο καθώς το επίκεντρο των νέων σεισμών εντοπίστηκε στην Αντιόχεια.

Τα τουρκικά ΜΜΕ στέκονται στην πολύ μικρή χρονική απόσταση, των τριών λεπτών, ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόνηση.
Σύμφωνα με το BBC, εξαιτίας των νέων δονήσεων κατέρρευσαν ξανά κτήρια, ενώ αναφέρθηκαν εγκλωβισμένοι. Ο κόσμος τρομοκρατημένος, όπως φαίνεται στα βίντεο, τρέχει να γλιτώσει, ενώ ένας κάτοικος που δίνει συνέντευξη φεύγει από το σημείο τη στιμή που χτυπά ο Εγκέλαδος.

Οι τρεις σεισμοί

Η πρώτη σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19.04 (ώρα Ελλάδας, 20.04 ώρα Τουρκίας), στη νότια επαρχία Χατάι, μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη στην Κυπριακή κοινωνία: Πέθανε ο γιατρός Βαγγέλης Γένης

Σε τρία λεπτά χτύπησαν τα 6,3 και τα 5,8R στην Τουρκία - Δείτε βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top