ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκινημένη η Άντρη Αναστασιάδη: «Αγαπητή Φιλίππα, εμπιστευόμαστε στα χέρια σου το δικό μας δημιούργημα»

Συγκινημένη η Άντρη Αναστασιάδη: «Αγαπητή  Φιλίππα, εμπιστευόμαστε στα χέρια σου το δικό μας δημιούργημα»

Συγκινημένη η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη, στη συνέντευξη Τύπου για τον Απολογισμό του Έργου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, η οποία σε χαιρετισμό της αναφέρει ότι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, ενώ παράλληλα έστειλε το μήνυμα της στη σύζυγο του εκλελεγμένου νου ΠτΔ, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη. 

Αυτούσιος ο Χαιρετισμός της 

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στη σημερινή διάσκεψη τύπου για τον απολογισμό του έργου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη, τόσο για εμένα όσο και για τους συνεργάτες μου, αφού μέσα στις επόμενες  μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη της συλλογικής προσπάθειας προσφοράς και στήριξης των νέων φοιτητών που ξεκινήσαμε το 2015.

Μια προσπάθεια για την οποία, αποτιμώντας πλέον τα αποτελέσματά της, είμαστε σε θέση να αισθανόμαστε περήφανοι και δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε.

Πρώτα από όλα όμως αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, αφού όπως ήταν και η επιδίωξή μας, η επιτυχία της θεσμοθέτησης του Φορέα, δίδει τη δυνατότητα να συνεχίσει να καταγράφει ακόμη μεγαλύτερες σελίδες αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς στήριξης στους νέους μας.

Kάνοντας μία σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της ίδρυσης του  Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, αφορμή για τη δημιουργία του υπήρξε η παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε εξίσου την πατρίδα μας και τα προβλήματα που δημιούργησε στους νέους στον τόπο μας, όσον αφορά τη συνέχιση ή και το ξεκίνημα των σπουδών τους.

Παρακολουθώντας με προβληματισμό τις δυσκολίες τους, έθεσα ως στόχο την ουσιαστική στήριξη της καθ’ όλα απαιτητικής προσπάθειάς τους για την απόκτηση του πτυχίου τους.

Και τούτο γιατί είναι πεποίθησή μου πως η μόρφωση, ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την πορεία της ζωής και την εξέλιξή του.

Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας ως αρχικό πυρήνα την οικονομική στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κύριου Δημήτριου, προχώρησα μαζί με τους συνεργάτες μου στον σχεδιασμό και τον καταρτισμό της λειτουργίας του Φορέα.

Επιδίωξη μου ήταν  η όποια δραστηριότητα του να στηρίζεται στις αρχές της πλήρους διαφάνειας και αξιοκρατίας.  Προωθήσαμε τη θεσμοθέτησή του μέσω της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ένα νομοσχέδιο το οποίο υπερψηφίστηκε από όλα τα πολιτικά κόμματα, δίνοντας μας έκτοτε τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε με απόλυτη αφοσίωση και ζήλο στον ευγενή στόχο της δημιουργίας του.

Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι συγκεντρώνοντας κάθε χρόνο, αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικές και καθόλου κρατικές εισφορές, πετύχαμε να ενισχύσουμε ένα μεγάλο και συνεχώς αυξανόμενο αριθμό φοιτητών.

Δεδομένου ότι στη συνέχεια θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση από τη Γενική Λογίστρια κυρία Ρέα Γεωργίου της συνολικής οικονομικής συνεισφοράς του Φορέα, θα αρκεστώ μονό να σημειώσω ότι από τη δημιουργία του το 2015 μέχρι σήμερα, συγκεντρώθηκε και διατέθηκε το συνολικό ποσό των

€4. 428. 968,00 σε    3223  φοιτητές.

Πέραν της επιτυχίας της ολοκλήρωσης των σπουδών εκατοντάδων φοιτητών, αξίζει να σημειώσω και μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρο της προσφοράς του Φορέα:

Μέσα από την επαφή με τους φοιτητές και τις οικογένειες τους κατά την διερεύνηση των αιτήσεων τους,  οι συνεργάτες μου έγιναν πολλές φορές δέκτες και άλλων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.  Στο πλαίσιο αυτό ο Φορέας στάθηκε η αφορμή για την επίλυση πληθώρας άλλων κοινωνικοοικονομικών θεμάτων.

 Στη μακρά, επιτυχή πορεία προσφοράς του Φορέα ευτυχήσαμε να έχουμε δίπλα μας σπουδαίους συνοδοιπόρους που συνέβαλαν τα μέγιστα στην καταξίωσή του ως κοινωνικού θεσμού.

Για αυτό νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πλαισιώνουν και θα συνεχίσουν να πλαισιώνουν τη λειτουργία του.

Τους Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων Εργασίας, Παιδείας και Υγείας που συναποτελούν με τη Γενική Λογίστρια την Επιτροπή του Φορέα, της οποίας προεδρεύει η εκάστοτε Πρώτη Κυρία.

Τους αγαπημένους συνεργάτες μου, των οποίων η συμβολή υπήρξε ανεκτίμητη όσον αφορά την επιτυχία του εγχειρήματός μας.

Τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων οι οποίοι με μεγάλη προθυμία συμπληρώνουν όπου χρειάζεται τις χορηγίες του Φορέα, δίδοντας έτσι τη δυνατότητα στους φοιτητές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη να αποπληρώσουν τα δίδακτρά τους και να συνεχίσουν έτσι απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τους απλούς πολίτες που στάθηκαν διαχρονικά στο πλευρό μας, ενισχύοντας με τη μικρή ή μεγάλη οικονομική τους στήριξη την προσπάθειά μας.

Το όραμα μου κανένας φοιτητής χωρίς πτυχίο έγινε πραγματικότητα και όπως είπε και ο Νέλσον Μαντέλα το «Το πιο ισχυρό όπλο για να αλλάξεις το κόσμο είναι η παιδεία».

Όπως ανέφερα και στην αρχή εκείνο που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι η επιτυχημένη πορεία που κατέγραψε ο Ανεξάρτητος Φορέας Κοινωνικής Στήριξης, δε σταματά με τη δική μου αποχώρηση από την Προεδρία του, αλλά αντίθετα κληροδοτείται στην επόμενη Πρώτη Κυρία.

Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σήμερα βρίσκεται μαζί μας η νέα Πρώτη Κυρία.

Αγαπητή  Φιλίππα, σήμερα μαζί με τους συνεργάτες μου, εμπιστευόμαστε στα χέρια σου το δικό μας δημιούργημα.

Ένα δημιούργημα που αγαπήσαμε και αγκαλιάσαμε.

Γνωρίζοντας την αγάπη σου και τις ευαισθησίες σου για τον συνάνθρωπο, την έγνοια σου για τους νέους μας, δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα εργαστείς έχοντας ως γνώμονα τη συνέχιση της προσφοράς του Φορέα.

Και σε αυτή την προσπάθεια θέλω να γνωρίζεις ότι θα μας έχεις στο πλευρό σου.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Από πού μας ήρθαν οι τουρίστες τον Μάιο και πόσοι Κύπριοι ταξίδεψαν στο εξωτερικό

Πισίνες: Αυτοί είναι οι συχνότεροι τύποι λοιμώξεων – Τα συμπτώματα, οι συμβουλές και το…βρεγμένο μαγιό – Ειδικός στο «T»

Σοβαρό τροχαίο Αγία Νάπα: Δεν φορούσε κράνος ο 21χρονος μοτοσικλετιστής - Η κατάσταση της υγείας του

Απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού: Διάταγμα οκταήμερης κράτησης για τον 40χρονο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Επαρχία Λεμεσού: Εγκαταστάθηκε κέντρο ελέγχου - Στη μάχη 13 εναέρια μέσαΑπειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Απειλές Χεζμπολάχ: Τέσσερις πιθανοί στόχοι στην Κύπρο - Η χαρτογράφηση από αναλυτές

Μπορεί τα ΜΜΕ στο Λίβανο να αναφέρουν ότι ο ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, δεν απείλησε την Κύπρο αλλά την προειδοποίησε , ωστόσο αναλυτές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα χαρτογραφώντας το ενδεχόμενο υλοποίησης όσων δήλωσε, αναφέροντας τέσσερις πιθανούς στόχους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top