ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση 69χρονος για υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου – Καταζητείτο κι εκδόθηκε χθες στην Κύπρο από την Ελλάδα

Υπό κράτηση 69χρονος για υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου – Καταζητείτο κι εκδόθηκε χθες στην Κύπρο από την Ελλάδα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα (23/2) διάταγμα κράτησης μίας ημέρας εναντίον άνδρα ηλικίας 69 ετών, ο οποίος συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης όπως αυτά καταγράφονται σε ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας «ο 69χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της διαδικτυακής απάτης».

«Ο άνδρας εντοπίστηκε στην Ελλάδα στις 23 Ιανουαρίου και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από δικαστική διαδικασία, οι Ελληνικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο», προστίθεται.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στην Ελλάδα από όπου χθες Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ με την άφιξη τους στην Κύπρο προχώρησαν στη σύλληψη του υπόπτου με δικαστικό ένταλμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η υπόθεση διαδικτυακής απάτης καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου τον Μάιο του 2021, από άντρα ηλικίας 49 ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, 2021, μετά από διαδικτυακή επικοινωνία του με άγνωστο του πρόσωπο, ο 49χρονος πείστηκε και απέστειλε το χρηματικό ποσό των 8.115 ευρώ, μέσω εμβασμάτων σε τρεις τραπεζικούς λογαριασμούς, σε τράπεζες της Ελλάδας, που του υποδείχθηκαν από το ύποπτο πρόσωπο».

Σημειώνεται ότι «το ύποπτο πρόσωπο φέρεται να είχε κατά τις επικοινωνίες του με τον 49χρονο ισχυριστεί ότι, σύντομα θα πέθαινε και επέλεξε να δωρίσει στον άνδρα το χρηματικό ποσό των 250.000 ευρώ. Ωστόσο κατά τις επικοινωνίες τους, το ύποπτο πρόσωπο έπεισε τον 49χρονο πως για να του αποστείλει τα χρήματα, θα έπρεπε να του αποστείλει κάποια χρήματα για πληρωμές φόρων και άλλων διαδικαστικών τραπεζικών εξόδων».

Μετά από εξετάσεις που έγιναν από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, σε συνεργασία με τις Αρχές της Ελλάδας, βάσει Ευρωπαϊκής εντολής έρευνας, προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 69χρονου, κατοίκου Ελλάδας και εναντίον του εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σήμερα Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης μίας ημέρας ενώ αύριο η Αστυνομία θα προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές της Ελλάδας, είχε διεξάγει η Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης–Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (ΔΕΕ-ΔΑΣ), του Αρχηγείου Αστυνομίας. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστοδουλίδης για τετ-α-τετ με Τατάρ: «Έγινε σε καλό κλίμα – Ευελπιστώ να υπάρξει σύντομα νέα συνάντηση» - «Πρέπει να σπάσει το αδιέξοδο»

Νέος Μητροπολίτης Πάφου ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυωνή

Νίκος Χριστοδουλίδης: Από Δευτέρας ανακοινώνεται η σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος

Τόσα θα κοστίσει το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας – Οι τιμές για χαλβά, λαγάνα και θαλασσινά

Έβαλαν φωτιές και έκοψαν δέντρα σε δασική γη και την έβγαλαν… καθαρή με πρόστιμο – Οι καταγγελίες και τα ποσά που πλήρωσαν

Ιδού η νέα Στρατηγική Απασχόλησης Αλλοδαπών – Οι βασικές αρχές, τα κριτήρια και ο επιτρεπόμενος αριθμός

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top