ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβαλαν φωτιές και έκοψαν δέντρα σε δασική γη και την έβγαλαν… καθαρή με πρόστιμο – Οι καταγγελίες και τα ποσά που πλήρωσαν

Έβαλαν φωτιές και έκοψαν δέντρα σε δασική γη και την έβγαλαν… καθαρή με πρόστιμο – Οι καταγγελίες και τα ποσά που πλήρωσαν

Στοιχεία για τον αριθμό και το είδος των αδικημάτων που έτυχαν συμβιβασμού (εξώδικης ρύθμισης) από το Τμήμα Δασών, καθόλη τη διάρκεια του 2022, δίδει με επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, το Τμήμα Δασών.

Σύμφωνα με σχετικό πίνακα, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου, συνολικά 113 καταγγελίες για διάφορα αδικήματα έτυχαν εξώδικης ρύθμισης, με το συνολικό ποσό συμβιβασμού να ξεπερνά τις 32.000 ευρώ.

Ειδικότερα 16 καταγγελίες αφορούσαν αδικήματα σε σχέση με φωτιά και έτυχαν συμβιβασμού έναντι 8.550 ευρώ, ενώ άλλες 21 καταγγελίες για αδικήματα σε σχέση με παράνομη υλοτομία, αποκοπή ή πρόκληση ζημιάς σε δασικό προϊόν και παράνομη μεταφορά έτυχαν συμβιβασμού για το ποσό των 5.830 ευρώ.

Την ίδια ώρα, 3 καταγγελίες για αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη διάνοιξη αυλακιού βάθους μεγαλύτερου των 30 εκατοστόμετρων, σε απόσταση μικρότερη από 150 εκατοστόμετρα από την περιφέρεια του κορμού, με έμφλοια διάμετρο κορμού, σε ύψος 130 εκατοστόμετρα πάνω από το έδαφος, μεγαλύτερη από 50 εκατοστόμετρα, έτυχαν συμβιβασμού για το ποσό των 7.000 ευρώ.

Παράλληλα, 9 καταγγελίες για αδικήματα που σχετίζονται με την κατοχική δασικού προϊόντος που λήφθηκε παράνομα και 13 καταγγελίες για αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη είσοδο ζώων, διευθετήθηκαν εξώδικα για το ποσό των 1.210 ευρώ και των 1.395.50 ευρώ, αντίστοιχα.

Επίσης, 2 αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη εκχέρσωση κρατικής δασικής γης διευθετήθηκαν εξώδικα για το ποσό των 3.500 ευρώ και άλλες 47 καταγγελίες αναφορικά με απαγόρευση χρήσης κρατικών δασών για εμπορικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες έτυχαν συμβιβασμού για το συνολικό ποσό των 3.970 ευρώ.

Επιπρόσθετα, 1 καταγγελία για αδίκημα σε σχέση με την διεξαγωγή αγώνων ταχύτητας αυτοκινήτων ή άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων σε κρατικό δάσος, καθώς και 1 καταγγελία για αδίκημα σε σχέση με την παράβαση ή παράλειψη συμμόρφωσης με οποιοδήποτε όρο άδειας που εκδόθηκε για χρήση δασικών οδών και εξαγωγή δασικών προϊόντων, επίσης διευθετήθηκαν εξώδικα για τα ποσά των 500 ευρώ και 200 ευρώ, αντίστοιχα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top