ΚΟΣΜΟΣ

Οι γαλλικές αρχές μελετούν τμήμα αεροπλάνου στο νησί Ρεϊνιόν για τυχόν σχέση με τη χαμένη πτήση MH370

Οι γαλλικές αρχές μελετούν τμήμα αεροπλάνου στο νησί Ρεϊνιόν για τυχόν σχέση με τη χαμένη πτήση MH370

Η υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών δυστυχημάτων της Γαλλίας (ΒΕΑ) μελετά ένα υπόλειμμα από τμήμα αεροπλάνου που βρέθηκε στο νησί Ρεϊνιόν, που ανήκει στη Γαλλία, και βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής αλλά είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθεί αν προέρχεται από την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370 που εξαφανίστηκε, είπε εκπρόσωπος της υπηρεσίας χθες.

Αλλη πηγή, γνώστης του θέματος, είπε ότι το κομμάτι που ξεβράστηκε στην ακτή είναι από αεροπλάνο τύπου Μπόινγκ 777, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα αν είναι από το MH370. Σύμφωνα με το Ασόσιεϊτεντ Πρες, ένας αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι ειδικοί της ασφάλειας πτήσεων ήταν "αρκετά σίγουροι" ότι το κομμάτι είναι από το ίδιο μοντέλο όπως αυτό της πτήσης MH370, και ότι αποτελούσε ακριανό τμήμα του φτερού ενός Μπόινγκ 777. Σύμφωνα με τις φωτογραφίες, είπε το Ρόιτερς, το κομμάτι φαίνεται να είναι περίπου 2-2.5 μέτρα σε μήκος.

Εκπρόσωπος της ΒΕΑ είπε ότι το κομμάτι δεν είχε ταυτοποιηθεί, ούτε ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι ανήκε είτε σε Μπόϊνγκ 777 είτε στην πτήση MH370. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα, είπε ότι η υπηρεσία συνεργαζόταν με Μαλαισιανούς και Αυστραλούς συναδέλφους, καθώς και με δικαστικές αρχές.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση MH370 εξαφανίστηκε χωρίς ίχνος τον Μάρτιο του 2014 με 239 επιβάτες και προσωπικό ενώ πετούσε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Η εξαφάνισή του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας της αεροπορίας. Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Κινέζοι υπήκοοι.

Από τότε, οι προσπάθειες ανεύρεσης του σκάφους έχουν επικεντρωθεί σ` ένα ευρύ τμήμα του νότιου Ινδικού Ωκεανού, κοντά στην Αυστραλία. 

Η Μαλαισία είπε ότι είχε στείλει μια ομάδα στο νησί για να επιβεβαιώσει αν το κομμάτι ήταν τμήμα της πτήσης MH370 ή όχι, ενώ η Μπόϊνγκ αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπου είχαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Νατζίμπ Μικάτι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top