ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρηνεί η Κύπρος τον αδόκητο χαμό του Κυπριανού - Αυτό είναι το «προφητικό» τραγούδι που ζήτησε από το Διευθυντή του σχολείου του

Θρηνεί η Κύπρος τον αδόκητο χαμό του Κυπριανού - Αυτό είναι το «προφητικό» τραγούδι που ζήτησε από το Διευθυντή του σχολείου του

Για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο Σπύρος Σπύρου, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου τονίζοντας ότι «η οικογένεια του Μουσικού Σχολείου Αμμοχώστου θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του Κύπρου μας»

«Ο Κύπρος μας ήταν ένας συγκροτημένος, σοβαρός και ώριμος για την ηλικία του μαθητής. Η αγάπη του για τη βυζαντινή μουσική ως παιδί ιερέα, τον οδήγησε στο να φοιτήσει στο σχολείο μας με ειδικότητα στη ψαλτική τέχνη. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους αλλά και στο Μουσικό Σχολείο και στο Λύκειο του Φώτη Πίττα που φοιτούσε το πρωί», είπε συγκεκριμένα.

«Τον αγαπούσαμε όλοι. Ο Κυπριανός και μετά την αποφοίτησή του συνέχισε να έρχεται και να μας βοηθά. Όταν τον καλούσαμε ήταν πάντα δίπλα μας», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων ο κύριος Σπύρου είπε πως θυμήθηκε κάτι το οποίο ίσως να ήταν και λίγο προφητικό.

«Ήρθε μια μέρα και μου είπε, κύριε θέλω να μου ηχογραφήσεις το μέρος του πιάνου για μια εκδήλωση που θα τραγουδήσω στο κατηχητικό. Τον ρώτησα ποιο τραγούδι θέλει. Μου είπε ότι το τραγούδι ήταν «Ποιος να ξέρει στο βλέμμα του πίσω τι να κρύβει ο Θεός για εμάς. Αυτό το τραγούδι είναι του Τώνη Βαβάτσικου και έχει τον πιο μακρύ τίτλο τραγουδιού στην Ελλάδα. Τον ρώτησα που ξέρει το τραγούδι, αφού πρόκειται για ένα τραγούδι που κέρδισε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης πολύ παλιά», ανέφερε.

«Μου είπε ότι το ήξερε γιατί παρακολουθεί πράγματα και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. Ήταν πολύ ώριμος για την ηλικία του. Αγαπούσε πολύ την Ελλάδα και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος που πέρασε στη Νομική Θεσσαλονίκης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο», συμπλήρωσε.

Δείτε το τραγούδι:

Ο Διευθυντής είπε ότι τον είδε τελευταία φορά σε μια εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φρενάρους.

«Ήταν λίγο μετά που ανοίξαμε μετά την πανδημία. Είχαμε πολλά άρρωστα παιδιά και τον πήρα τηλέφωνο και του είπα ότι χρειάζομαι τη βοήθειά του και ήταν εκεί όντως. Θα είναι βαθιά στην καρδιά μας. Τις επόμενες μέρες θα σκεφτούμε κάποιες ενέργειες που έχουμε στο μυαλό μας», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top