ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ο νέος ΥΠΑΜ Μιχάλης Γιωργάλλας – «Μεγάλη τιμή – Θα εργαστώ σκληρά και μεθοδικά»

Ανέλαβε επίσημα καθήκοντα ο νέος ΥΠΑΜ Μιχάλης Γιωργάλλας – «Μεγάλη τιμή – Θα εργαστώ σκληρά και μεθοδικά»

Στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας και του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (3/3) η τελετή παράδοσης/παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο απερχόμενος Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για το τραγικό δυστύχημα στην Ελλάδα, ανέφερε πως ολοκληρώνει τη θητεία του με ιδιαίτερη συγκίνηση.

«Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα μου είχα πλήρη επίγνωση της τεράστιας ευθύνης έναντι της κοινωνίας μας. Παρέμεινα πιστός σε αυτός που μου επέβαλλε η συνείδησή μου», πρόσθεσε εκφράζοντας, παράλληλα, τις ευχαριστίες του στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στους στενούς του συνεργάτες, στο προσωπικό του Υπουργείου και του στρατεύματος, καθώς και σε ομολόγους του.

Ο κ. Πετρίδης αφού αναφέρθηκε εν συντομία στα επιτεύγματα του Υπουργείου Άμυνας κατά τη διάρκεια της θητείας του, ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Υπουργό Άμυνας.

Από την πλευρά, ο νέος Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας, αφού εξέφρασε τον συγκλονισμό του για την τραγωδία στα Τέμπη, τόνισε ότι ήταν «τεράστια τιμή να μου αναθέσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τα καθήκοντα του Υπουργού Άμυνας».

«Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα εργαστώ σκληρά και μεθοδικά για να ισχυροποιήσουμε και ανεβάσουμε μαζί το επίπεδο της Εθνικής Φρουράς ακόμη πιο ψηλά, με νέες ιδέες, νέες πρακτικές, ρεαλισμό και τόλμη», συνέχισε διαβεβαιώνοντας τους γονείς ότι εθνοφρουρών πως, από σήμερα τα δικά τους παιδιά, είναι και δικά του.

«Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης και του τεράστιου χρέους που αναλαμβάνω. Είμαι αποφασισμένος να εργαστώ ακούραστα για να ανυψώσουμε το αγωνιστικό φρόνημα και το ηθικό του λαού μας», υπογράμμισε αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος μου οι συμπολίτες μας να νιώθουν απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά, να νιώσουν ότι η Εθνική Φρουρά είναι αξιόπιστη και ισχυρή έναντι κάθε ξένης επιβουλής».

Η τελετή παράδοσης/παραλαβής του Υπουργείου Άμυνας στο βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top