ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπράβο στον ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ – Πρόσφερε χορηγία 350 χιλιάδων στο Υπουργείο Άμυνας

Μπράβο στον ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ – Πρόσφερε χορηγία 350 χιλιάδων στο Υπουργείο Άμυνας

Χορηγία ύψους 350 χιλιάδων ευρώ παρέλαβε σήμερα, κατά τη διάρκεια σύντομης τελετής στο Υπουργείο Άμυνας, ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Χριστόφορος Φωκαΐδης, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρη Αλετράρη.

Η χορηγία της ΟΠΑΠ θα χρησιμοποιηθεί για δημιουργία ή αναβάθμιση γυμναστηρίων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς σε όλη την Κύπρο και για αγορά οργάνων γυμναστικής που θα τοποθετηθούν σε φυλάκια, στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας για προαγωγή του αθλητισμού στην Ε.Φ.

Στην παραλαβή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, Αντ/γος Γεώργιος Μπασιακούλης.

Μιλώντας κατά την τελετή ο Υπουργός Άμυνας είπε ότι η χορηγία αυτή τους επιτρέπει να κάνουν ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση του στόχου που έχουν θέσει, δηλαδή την προαγωγή του αθλητισμού στο στράτευμα και την ενίσχυση των δυνατοτήτων εκγύμνασης των εθνοφρουρών.

«Σας ευχαριστώ θερμά εκ μέρους της πολιτείας γιατί αποδεικνύετε για άλλη μια φορά το κοινωνικό σας πρόσωπο και μας ενισχύετε σημαντικά στο να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο σχέδιο για τον αθλητισμό, σε συνεργασία πάντοτε  με τον ΚΟΑ», πρόσθεσε.

Ένα φιλόδοξο σχέδιο, συνέχισε, που στηρίζεται σε τρεις πυλώνες.

Όπως είπε, ο πρώτος πυλώνας αφορά τα ταλέντα, τους επίλεκτους αθλητές που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η προσφορά νέων προγραμμάτων εκγύμνασης για τους εθνοφρουρούς μας, ειδικότερα σ’ ό,τι αφορά την εκμάθηση πολεμικών τεχνών και τεχνικών αυτοάμυνας. Ο τρίτος και ίσως πιο κρίσιμος τομέας είναι αυτός που αφορά τις υποδομές.

«Και είναι εδώ ειδικότερα που η συμβολή της ΟΠΑΠ είναι πολύτιμη. Στόχος μας είναι η δημιουργία νέων, εκεί που δεν υπάρχουν, ή η ενίσχυση των υφιστάμενων γυμναστηρίων ή η επάνδρωσή τους με προσοντούχους γυμναστές. Επιδίωξή μας είναι να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία για καθημερινή χρήση από τους εθνοφρουρούς μας και γενικότερα από το προσωπικό της Ε.Φ», συμπλήρωσε.

Ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι με τη σημερινή χορηγία της ΟΠΑΠ ξεκινούν αμέσως τις διαδικασίες, έτσι ώστε ταχύτατα να προχωρήσουν οι εργασίες για τη δημιουργία ανάλογων υποδομών σε όλα τα μεγάλα στρατόπεδα σε όλη την Κύπρο.

«Το όλο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσα από ανοικτούς διαγωνισμούς προσφορών και θα περατωθεί πριν από το τέλος του 2016.  Τα νέα αυτά προγράμματα για τον αθλητισμό  εντάσσονται στο πλαίσιο της νέας πολιτικής θετικών κινήτρων που έχουμε υιοθετήσει, μιας πολιτικής που κύριο στόχο έχει να καταστεί ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας όσο το δυνατό πιο παραγωγικός και ωφέλιμος», πρόσθεσε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου, σε χαιρετισμό του είπε, μεταξύ άλλων, πως αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες των καιρών και ανταποκρινόμενοι στην παράκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για κοινωνική δράση, η ΟΠΑΠ βρίσκεται για μία ακόμη φορά κοντά στην Εθνική Φρουρά.

«Εκτιμώντας τον ουσιαστικό ρόλο που επιτελεί για το καλό της πατρίδας μας, νιώθουμε την υποχρέωση να συμβάλουμε στην υλοποίηση κάποιων από τα προγράμματά της, τα οποία έχουν στο επίκεντρο την ασφάλεια και την υγεία των στρατιωτών μας», συμπλήρωσε.

Αφού εξήρε τη σημασία της συστηματικής και ολοκληρωμένης γύμνασης των στρατιωτών ως μέσο για την εκπλήρωση του ρόλου τους αλλά και ως μέσο θωράκισης της υγείας τους, ο κ. Αλετράρης εξέφρασε χαρά γιατί το Υπουργείο Άμυνας, «στη βάση ενός καλά σχεδιασμένου προγράμματος, δίδει την πρέπουσα προσοχή στην άθληση, και βεβαιώνουμε ότι ως ΟΠΑΠ θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες».

«Αυτό κάνουμε για το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας από το 1969 μέχρι και σήμερα, στηρίζοντας κάθε αγώνα στην υγεία, τον πολιτισμό, την παιδεία, το περιβάλλον και τον αθλητισμό. Αυτό θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε στη βάση της διαχρονικής και συνεπούς φιλοσοφίας δράσης της ΟΠΑΠ Κύπρου. Να επιστρέφουμε στον τόπο και τους ανθρώπους του, με πολλαπλούς τρόπους, την αγάπη με την οποία αυτοί μας αγκαλιάζουν», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top