ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοβαρή καταγγελία: Πυροβόλησαν γάτες εν ψυχρώ με μεταλλικά βελάκια - Φριχτές εικόνες

Σοβαρή καταγγελία: Πυροβόλησαν γάτες εν ψυχρώ με μεταλλικά βελάκια - Φριχτές εικόνες

Σοβαρή καταγγελία περιήλθε στα χέρια του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, ότι τουλάχιστον 5 γάτες τις πυροβόλησαν με οπλότοξο ή Βαλλίστρα και τα οποία με βάση σχετικής νομοθεσίας περί πυροβόλων και μη πυροβόλων όπλων απαγορεύεται αυστηρά η χρήση τους.

Τουλάχιστον 5 γάτες πυροβολήθηκαν με οπλότοξο (Βαλλίστρα) από τις οποίες η μία πέθανε 3 διασώθηκαν και ακόμα μία γίνεται προσπάθεια για τον εγκλωβισμό της από εθελοντές διασώστες.

Το μακάβριο αυτό γεγονός ξεκίνησε από το Σάββατο 25/2/23 μέχρι και την Δευτέρα της Καθαράς στην περιοχή Περνέρα – Παραλίμνη. Τουρίστες που ήρθαν στην Κύπρο για διακοπές αντιμετώπισαν αυτή την θλιβερή κατάσταση.

Η υπόθεση έχει ήδη καταγγελθεί στην αστυνομία Παραλιμνίου, έγιναν επισκέψεις στην περιοχή και κατατέθηκαν μαρτυρίες από τους τουρίστες οι οποίοι κατά την διάρκεια των διακοπών τους φρόντισαν και σίτιζαν γάτες στην περιοχή που διέμεναν.

Το σοκαριστικό αυτό γεγονός το κατέγραψαν οι τουρίστες μέσα απο φωτογραφίες που εστάλησαν στο Κόμμα για τα Ζώα όπως επίσης και σχετική και λεπτομερή γραπτή ενημέρωση μας.

Από το φωτογραφικό υλικό και την μαρτυρία φαίνεται καθαρά η τραγική κατάσταση που περιήλθαν αυτά τα αθώα τα ζώα που σε τίποτα δεν έφταιξαν και πιο συγκεκριμένα μια από τις γάτες πυροβολήθηκε με οπλότοξο όπου εκσφενδονίζει βελάκι μεταλλικό και πιο συγκεκριμένα από αλουμίνιο. Το βελάκι διαπέρασε το κεφάλι του γάτου από την μια άκρη στην άλλη και το μήκος στα βελάκια είναι από 45εκ μέχρι και 55εκ.

Τονίζουμε και πάλι ότι η κατοχή και η χρήση πυροβόλων ή μη πυροβόλων όπλων ρυθμίζονται από την σχετική νομοθεσία (113(Ι)2004 και οι ποινές 2 χρόνια φυλάκιση ή 5χιλ ευρώ ή και τα δύο.

Πέραν από το τραγικό συμβάν είναι και η κακή πλέον εικόνα που εκπέμπουμε προς τα έξω. Εάν πράγματι χρειαζόμαστε και τουρισμό τότε ας προσέξουμε να είμαστε περισσότερο ανθρωπιστές και να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι βάρβαρες, εγκληματικές και άνομες πράξεις ενάντια στα αθώα τα ζώα.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου καλεί τον αρχηγό αστυνομίας και τις υπηρεσίες του κράτους όπως άμεσα διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση και εάν και εφόσον στοιχειοθετηθεί ποινικά η υπόθεση τότε οι ίσως ένοχοι να οδηγηθούν εκει και όπως τους αξίζει.

ΠΡΟΣΟXH: Η εικόνα μπορεί να ενοχλήσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top