ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριακό: Τετ-α-τετ Τατάρ-Στιούαρτ την Παρασκευή ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο στην Κύπρο

Κυπριακό: Τετ-α-τετ Τατάρ-Στιούαρτ την Παρασκευή ενόψει επίσκεψης Ντι Κάρλο στην Κύπρο

Ο Τ/κ ηγέτης Έρσιν Τατάρ θα συναντηθεί με τον ειδικό αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ την Παρασκευή στις 15:00, ενόψει της επίσκεψης της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως των Ηνωμένων Εθνών, για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι Ντι Κάρλο στο νησί την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Τατάρ και ο κ. Στιούαρτ θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση που προγραμματίζεται να γίνει στις 15 Μαρτίου στις 12:00, ο κ.Τατάρ θα εξηγήσει ότι κοινό έδαφος μπορεί να διαμορφωθεί μόνο με την επιβεβαίωση της «κυρίαρχης ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των δύο πλευρών». Ο κ. Τατάρ θα διαβιβάσει επίσης στην Ντι Κάρλο την αντίθεσή του στην εμπλοκή τρίτων -εκτός από τα δύο μέρη και τις εγγυήτριες δυνάμεις - συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, στην αποστολή καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα περιπλέξει περαιτέρω τη διαδικασία.

Ο κ. Τατάρ θα αναφέρει επίσης ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργασίας που αφορά την καθημερινή ζωή των ανθρώπων των δύο κοινοτήτων, κάτι που όπως θα πει διαβιβάστηκε από την τ/κ πλευρά όχι μόνο προφορικά αλλά και γραπτώς με προτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τ/κ ηγέτης θα αναφέρει ότι αναμένει την ενεργή υποστήριξη του ΟΗΕ για την προώθηση των τομέων συνεργασίας.

Σε σχέση με τη συνάντηση που ζήτησε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου, η ανακοίνωση του Τ/κ ηγέτη αναφέρει ότι σε περίπτωση που γίνε κάτι τέτοιο, θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της συνάντησης που θα γίνει με τον Τ/κ ηγέτη, όπως ακριβώς έγινε τον Ιούνιο του 2021, «σύμφωνα με την πάγια πρακτική και αμοιβαιότητα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ετοιμάστε τα κοντομάνικα – Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας – Πότε αναμένονται μεμονωμένες βροχές

Η «καυτή πατάτα» στα χέρια της νέας Υπ. Δικαιοσύνης – Το κενό στις Κεντρικές Φυλακές, η υπερπληρότητα & τα βραχιολάκια

«Καμπανάκι» Διευθυντή Τμήματος Δασών ενόψει καλοκαιριού – «Θα είναι πιο δύσκολη η αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών» - Ο λόγος
Την «είδε»… Ρονάλντο ο Τατάρ - Λίγο έλειψε να «καρφώσει» πάνω στο δοκάρι - Δείτε βίντεο

Άδειες κυκλοφορίας: Λίγες μέρες μείνανε για την ανανέωση - Μετά έρχεται... επιβάρυνση

Αυτοί είναι οι νέοι διορισμοί του Νίκου Χριστοδουλίδη - Οι αποφάσεις του Υπουργικού

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top