ΠΑΡΑ-THEMA

Μαθητής σε ΠτΔ: «Πρόεδρε δέχθηκες επίθεση από κλέφτη;» - «Όχι, ξέρεις κάτι; Πρέπει να φοβάμαι;»

Μαθητής σε ΠτΔ: «Πρόεδρε δέχθηκες επίθεση από κλέφτη;» - «Όχι, ξέρεις κάτι; Πρέπει να φοβάμαι;»

Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης», πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (9/3) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της οποίας συνομίλησε και με τους μαθητές του σχολείου.

Μάλιστα, οι μικροί μαθητές δεν δίστασαν να θέσουν μία σειρά από ερωτήματα στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, με τον ίδιο να απαντά χωρίς δισταγμό, αλλά και να υποβάλλει και τα δικά του ερωτήματα προς τους μαθητές.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε τον Πρόεδρο του Σχολείου πόσες ψήφους έλαβε και τι υποσχέσεις έδωσε, με τον μαθητή να του απαντά ότι τους υποσχέθηκε πως θα διοργανώσει τουρνουά ποδοσφαίρου και θα βάλει γρασίδι στο γήπεδο ποδοσφαίρου.

Όταν ο κ. Χριστοδουλίδης τον ρώτησε αν τις τήρησε, απάντησε «όχι ακόμη όλες».

Ο Πρόεδρος του Σχολείου, όμως, δράττοντας την ευκαιρία ζήτησε από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις τάξεις του σχολείου, αφού, όπως του είπε, η θερμοκρασία, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες εντός των σχολικών αιθουσών, είναι υψηλή.

Σε ό,τι αφορά τα ερώτημα των μαθητών, μία μαθήτρια ρώτησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αν έχει κι άλλες δουλειές εκτός από Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Η πιο σημαντική μου δουλειά είναι ότι είμαι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών. Τούτη εν η πρώτη μου δουλειά και μετά κάμνω και τον Πρόεδρο», της απάντησε.

Ένας άλλος μαθητής τον ρώτησε εάν είναι εύκολη η δουλειά του Προέδρου, με τον κ. Χριστοδουλίδη να απαντά: «Τώρα ξεκίνησα, δεν ξέρω, θα σου πω σε κανένα χρόνο. Αλλά δεν είναι πολύ εύκολη, μην νομίζεις ότι είναι εύκολη. Αλλά σε ένα χρόνο θα μπορώ να σου πω και πιο συγκεκριμένα».

Ο ίδιος μαθητής τον ρώτησε, επίσης, εάν έχει πολλές ευθύνες η δουλειά του Προέδρου και ειδικά το ελέγχει όλη την Κύπρο. «Δεν ελέγχεις όλη την Κύπρο. Δεν είναι έτσι που πάει. Έχεις πάρα πολλές ευθύνες, ο κόσμος περιμένει πάρα πολλά από σένα και την Κυβέρνησή σου, γιατί κανένας από μόνος του δεν μπορεί να πετύχει», απάντησε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Άλλη μαθήτρια τον ρώτησε εάν δουλεύει με συνεργάτες, με τον κ. Χριστοδουλίδη να απαντά θετικά. «Έχω πολλούς συνεργάτες, είναι το Υπουργικό μου Συμβούλιο και οι συνεργάτες μου στο Προεδρικό», είπε.

Σε άλλη ερώτηση μαθήτριας, η οποία τον ρώτησε εάν είναι εύκολη δουλειά να βγαίνεις σε διαφήμιση στην τηλεόραση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε «δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι», αντιστρέφοντας το ερώτημα: «Σ’ αρέσουν οι διαφημίσεις, να κάνεις διαφημίσεις, να βλέπεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση;», ρώτησε την μαθήτρια για να λάβει την απάντηση ότι «δεν το ξαναδοκίμασα» και τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανταπαντά «ούτε εγώ».

Εξάλλου, άλλος μαθητής ρώτησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν έχει δεχθεί επίθεση από κλέφτη, με τον κ. Χριστοδουλίδη να απαντά αστειευόμενος: «Όχι, δεν μου επιτέθηκε κανένας. Ξέρεις κάτι; Πρέπει να φοβάμαι; Έχεις καμία πληροφορία;», τον ρώτησε για να πάρει απάντηση από τον μαθητή ότι «όχι δεν χρειάζεται, αφού έχεις τόσους αστυνομικούς γύρω σου, οι οποίοι σε προστατεύουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο σχολείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ενδιαφέρουσα συζήτηση με μαθήτρια της Γ Δημοτικού, η οποία είναι παιδί με αναπηρία.

Η μαθήτρια είπε στον Πρόεδρο πως, το αγαπημένο της μάθημα είναι το μάθημα της Μουσικής, της Γυμναστικής, τα Θρησκευτικά και τα Ελληνικά, με τον κ. Χριστοδουλίδη να την ρωτά αν παίζει κάποιο μουσικό όργανο, ενώ της έδωσε την υπόσχεση ότι στην επόμενη γιορτή του σχολείου θα πάει να την ακούσει που θα τραγουδά.

Την ίδια ώρα, η μαθήτρια ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως μπουν ράμπες σε όλους τους χώρους, με τον κ. Χριστοδουλίδη να δίνει οδηγίες στην Υπουργό Παιδείας να συνομιλήσει με την Σχολική Εφορεία και σε 6 μήνες να επανεξετάσουν το θέμα για να διαπιστωθεί εάν έχει τακτοποιηθεί ή όχι το ζήτημα.

Στο βίντεο η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Σχολείο «Πεύκιος Γεωργιάδης» και η συνομιλία του με τους μαθητές:
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top