ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διευθυντής Κτηματολογίου: «Είναι εφιάλτης – Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια επίθεση»

Διευθυντής Κτηματολογίου: «Είναι εφιάλτης – Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια επίθεση»

Για την επίθεση που δέχθηκε η Πύλη Κτηματολογίου, με αποτέλεσμα να παραλύσουν τα πάνα στο Τμήμα και να ακυρωθούν όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, τόσο χθες (9/3) όσο και σήμερα (10/3), μίλησε ο Διευθυντής του Τμήματος Κτηματολογίου, Ελίκος Ηλία, κάνοντας λόγο για εφιάλτη.

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ ο κ. Ηλίας ανέφερε πως, «το πρόβλημα άρχισε από την Τετάρτη το απόγευμα, όπου είχαμε παρατηρήσει μία σοβαρή δυσλειτουργία στην Πύλη Κτηματολογίου και για λόγους ασφαλείας αποφασίσαμε να κατεβάσουμε κάτω όλο το σύστημα», σημειώνοντας ότι, η Πύλη Κτηματολογίου δέχεται περίπου 10 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο.

«Η προσπάθεια μας η μεγάλη και απολογούμαι ειλικρινά στον κόσμο που ταλαιπωρούμε χθες και σήμερα, κι είναι αρκετές εκατοντάδες», πρόσθεσε εκφράζοντας την ευχή «να δουλέψουμε εντατικά και σήμερα και το Σαββατοκύριακο για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ομαλά τη Δευτέρα».

«Είναι ευχή μου, δεν μπορώ να το προκαθορίσω αυτό, αλλά ελπίζω ότι θα το καταφέρουμε, γιατί το Κτηματολόγιο είναι βάση της οικονομίας του τόπου», συμπλήρωσε.

«Είμαι 36χρόνια στο Κτηματολόγιο. Ούτε τον καιρό του κορωνοϊού δεν κλείσαμε, πρώτη φορά μας συμβαίνει, αλλά αυτά είναι τα μειονεκτήματα, αν θέλετε, της τεχνολογίας», τόνισε.

Ερωτηθείς εάν το Τμήμα δέχθηκε ξανά παρόμοια επίθεση, ο Διευθυντής του Κτηματολογίου απάντησε αρνητικά. «Όχι. Είμαστε από τα πρώτα Τμήματα της Κυβέρνησης, από το 1999 που ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε μηχανογραφημένα συστήματα. Δεν το έχουμε ζήσει αυτό ξανά και τουλάχιστον για ‘μένα είναι ένας εφιάλτης. Πιστεύω, όμως, επειδή δουλεύουν πολύ καλοί τεχνικοί πάνω, ότι θα το καταφέρουμε να το επιδιορθώσουμε», συνέχισε.

Σημείωσε ότι, τους συνδράμει και το Τμήμα Πληροφορικής μαζί με άλλες υπηρεσίες. «Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Εργάζονται μέρα νύχτα και θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς γιατί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top