ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακτοπλοϊκή Λάρνακας - Πειραιά: Πότε ξεκινά το δρομολόγιο - Όλες οι πληροφορίες

Ακτοπλοϊκή Λάρνακας - Πειραιά: Πότε ξεκινά το δρομολόγιο - Όλες οι πληροφορίες

Το πρωτόκολλο για την έναρξη του δρομολογίου ακτοπλοϊκής σύνδεσης Λάρνακα - Πειραιά υιοθέτησαν σήμερα Παρασκευή οι αρμόδιοι φορείς.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στα γραφεία της Kition Ocean Holdings στο λιμάνι Λάρνακας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διαχειρίστριας εταιρείας του λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας, Πάνος Αλεξάνδρου, σημείωσε πως: «Με σκοπό τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου βάζουμε ψηλούς στόχους».

Σημείωσε ακόμα πως είναι προγραμματισμένες 30 κρουαζιέρες από το Ισραήλ για το 2023 προς το λιμάνι Λάρνακας γεγονός που αποδεικνύει τη σημαντικότητα του λιμανιού.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι θα βοηθήσει όχι μόνο τους πολίτες της Λάρνακας αλλά όλης της Κύπρου, αλλά και το ότι «ευελπιστούμε και σε νέες συνδέσεις με γειτονικές χώρες όπως το Ισραήλ». 

Παράλληλα ανέφερε πως: «έγιναν πιέσεις ακόμα και πριν λίγες ώρες να μην γίνει η σύνδεση αυτή. Η Λάρνακα όμως δεν είναι πλέον ο φτωχός συγγενής, τόνισε ο Δήμαρχος».

Ο Διευθυντής της Scandro holdings Ηλίας Σούλης δήλωσε πως: «θα προχωρήσουμε με αυτό που θέλει η Λάρνακα, την ακτοπλοϊκή σύνδεση».  Μάλιστα αποκάλυψε πως στο κομμάτι της έκδοσης εισιτηρίων από φέτος θα έχει νέο συνεργάτη, την Orthodoxou Travel. Σύμφωνα με τον κ. Σούλη, τα κόμιστρα θα είναι τα ίδια με Λεμεσό.

Τα δρομολόγια θα είναι εβδομαδιαία. Θα ξεκινήσουν τέλη Μαίου από τη Λεμεσό με 14 συνεχόμενα δρομολόγια, και θα υπάρξουν άλλα 8 στη συνέχεια, επίσης εβδομαδιαία, από Λάρνακα τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Η διάρκεια του ταξιδιού από τη Λάρνακα υπολογίζεται στις 32 ώρες ενώ από τη Λεμεσό γύρω στις 30.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας για να οριστικοποιηθούν οι τελικές ημερομηνίες και ώρες των δρομολογίων. Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τις κρατήσεις όταν ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδας της Scandro Holdings και της Orthodoxou Travel

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top