ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημήτρης Δημητρίου για Αννίτα: «Θα είμαι δίπλα της στην προσπάθεια για να κάνουμε τον ΔΗΣΥ και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου μας»

Δημήτρης Δημητρίου για Αννίτα: «Θα είμαι δίπλα της στην προσπάθεια για να κάνουμε τον ΔΗΣΥ και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου μας»

Νέος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανακηρύχτηκε μέσα από την Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση η κ. Αννίτα Δημητρίου.  

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Δημητρίου μετά το κλείσιμο των καλπών, δήλωσε τα εξής:

«Επικοινώνησα με την Αννίτα Δημητρίου και τη συνεχάρηκα για την εκλογή της στην Προεδρία της παράταξής μας. Την ευχαρίστησα για τον ωραίο αγώνα που κάναμε και τη διαβεβαίωσα ότι θα είμαι δίπλα της στην προσπάθεια για να κάνουμε τον ΔΗΣΥ και πάλι κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου μας. Όταν μπήκα σε αυτή τη μάχη πρόταξα τρία στοιχεία. Ανανέωση, ενότητα, πολιτικό εκσυγχρονισμό του ΔΗΣΥ. Η ανανέωση επιτεύχθηκε και επιτρέψτε μου να πω ότι η υποψηφιότητά μου ήταν ο καταλύτης σε αυτή την εξέλιξη. Η ενότητα είναι επίσης δεδομένη. Ο ΔΗΣΥ βγαίνει πιο δυνατός από αυτή τη διαδικασία καθώς τόσο η Αννίτα όσο και εγώ, κάναμε μια πολιτισμένη καμπάνια που ένωσε το κόμμα. Αποφόρτισε εντάσεις και νομίζω ότι κάναμε το πρώτο βήμα για να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες. Απομένει το ζήτημα του εκσυγχρονισμού της παράταξής μας. Τόσο ως προς τη λειτουργία της όσο και στον πολιτικό του λόγο. Κάτι που θεωρώ πως είναι αναγκαίο για να γίνει ο ΔΗΣΥ ξανά μεγάλος και δυνατός. Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσω να εργαζόμαι στο πλευρό της νέας Προέδρου, με σεβασμό στη βάση της παράταξης και οδηγό τις αρχές και τις αξίες που τη συγκροτούν. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή την αναμέτρηση. Όσους με ψήφισαν σήμερα αλλά και όσους με στήριξαν ακόμη και όταν τα προγνωστικά δεν ήταν με το μέρος μας. Τους συνεργάτες μου, τους φίλους μου σε όλη την Κύπρο, τους πολλούς εθελοντές της εκστρατείας μου. Θα τους είμαι πάντα ευγνώμων για την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους. Θέλω επίσης σήμερα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο του κόμματος τον Αβέρωφ Νεοφύτου για όλα όσα προσέφερε στην παράταξή μας όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά και για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Οι όποιες διαφωνίες προέκυψαν δε μειώνουν σε τίποτα τον σεβασμό μου προς εκείνον και σε ότι με αφορά ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Και φυσικά θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τη Ντίνα, την Αθηνά, τους γονείς και τα αδέρφια μας που η αγάπη τους είναι για εμένα λόγος να προσπαθώ κάθε μέρα περισσότερο. Με την εκλογή της νέας Προέδρου, ανοίγει μια νέα εποχή στην ιστορία της παράταξής μας. Στο χέρι μας είναι να είναι γεμάτη επιτυχίες για το κόμμα μας. Αλλά πάνω από όλα, επωφελής για την πατρίδα μας. Η προσπάθεια όλων μας θα είναι κοινή και σε ό,τι με αφορά υπόσχομαι ότι στον αγώνα για έναν δυνατό και περήφανο ΔΗΣΥ θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Σας ευχαριστώ».

Ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της Έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης η κ. Ξένια Κωνσταντίνου εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής δήλωσε τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα με απόλυτη τάξη και οργάνωση μια άψογη εκλογική διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου του ΔΗΣΥ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα 20.734 μέλη του ΔΗΣΥ για τη συμμετοχή τους. Αριθμός πρωτοφανής. Θέλουμε ακόμη ως Εφορευτική Επιτροπή να ευχαριστήσουμε τους πολλούς εθελοντές που εργάστηκαν σήμερα. Ανακοίνωση επίσημων αποτελεσμάτων Έκτακτης Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης για ανάδειξη νέου Προέδρου. Στην Έκτακτη Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα βάσει της σχετικής καταστατικής πρόνοιας, ψήφισαν 20.734 μέλη ποσοστό 40,9% των μελών του ΔΗΣΥ. Έγκυρα ψηφοδέλτια, 20.652. Άκυρα ψηφοδέλτια, 53. Λευκά ψηφοδέλτια 29. Έλαβαν. Αννίτα Δημητρίου, 14.287 ψήφους. Ποσοστό 69,18%. Δημήτρης Δημητρίου, 6.365 ψήφους. Ποσοστό 30,82%. Η κ. Αννίτα Δημητρίου ανακηρύσσεται ως η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τα εξής:

«Θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τις 20 και πλέον χιλιάδες των Συναγερμικών που σε μια άψογη διαδικασία, σε μια ακόμη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας, προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν για τη νέα ηγεσία.

Να ευχαριστήσουμε τις δεκάδες και εκατοντάδες εθελοντών, την εφορευτική επιτροπή, όλους όσοι συνέβαλαν για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία. Να συγχαρώ τη νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ την αγαπητή μας Αννίτα Δημητρίου. Να συγχαρώ τον Δημήτρη Δημητρίου για τον αγώνα που έχει διεξάγει. Και απόψε στέλνεται ένα μήνυμα. Βαθιές οι ρίζες αυτής της ιστορικής παράταξης για όσους νόμισαν ότι μπορούν να διασπάσουν τη συνοχή ή να παίξουν με τις Κληριδικές αρχές και αξίες της. Εμείς ένα πράγμα θέλουμε να σου υποσχεθούμε. Δεν χρειάζεσαι ούτε τις συμβουλές μας ούτε την καθοδήγησή μας. Να θεωρείς δεδομένη τη στήριξή μας. Για το καλό του τόπου μας, για το καλό της παράταξής μας γιατί το καλό του τόπου μας περνά από ένα ενωμένο, δυνατό και πρωταγωνιστικό ΔΗΣΥ».

Η νέα Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αννίτα Δημητρίου δήλωσε τα εξής:

«Εδώ είναι ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ενωμένος και ισχυρός. Και μαζί θα πορευτούμε ενωμένοι, ισχυροί, πρωταγωνιστές στα πολιτικά δρώμενα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου αυτόν τον υπέροχο κόσμο του ΔΗΣΥ που από την πρώτη στιγμή συστρατεύτηκε και έκανε σήμερα πράξη την ενότητα. Είμαστε όλες και όλοι μαζί, με αυτή τη σπουδαία παρακαταθήκη του Γλαύκου Κληρίδη, με αυτό το όραμα για το αύριο και έτσι θα προχωρήσουμε. Η προσέλευση του κόσμου σήμερα ήταν μαζικότατη και αθρόα. Και δόθηκε ηχηρό το μήνυμα ότι έτσι θα πορευτούμε και στη συνέχεια. Σε αυτή την προσπάθεια κανείς και καμία δεν περισσεύει. Θέλουμε τα ιστορικά μας στελέχη, θέλουμε την ηγεσία μας, θέλουμε τα οργανωμένα σύνολα, θέλουμε τη νεολαία μας, θέλουμε τον καθένα και την κάθεμιά ξεχωριστά από εσάς. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι απόψε, μόνος νικητής είναι ο ΔΗΣΥ. Και προχωράμε για ενότητα, για ισχυροποίηση της περήφανής μας παράταξης. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον συνάδελφο Δημήτρη Δημητρίου. Δώσαμε αυτή τη μάχη με πολιτισμό, με συναδελφικότητα και έτσι θα προχωρήσουμε. Και Πρόεδρε, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και εσάς προσωπικά που από την πρώτη στιγμή συστρατευτήκατε σε αυτό το κάλεσμα ενότητας, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, την υπόλοιπη ηγεσία, τους συναδέλφους, όλους και όσοι στήριξαν αυτήν την προσπάθεια ανανέωσης και εκσυγχρονισμού.

Και σας διαβεβαιώ φίλε Πρόεδρε ότι θα προστατεύσουμε τις αρχές και τις αξίες μας και θα μετουσιώσουμε σε πράξη το όραμα που έχουμε για να παραμείνει ο ΔΗΣΥ ενωμένος και ισχυρός, πρωταγωνιστής στα πολιτικά δρώμενα. Αυτή είναι η περήφανή μας παράταξη και αυτός είναι ο περήφανός μας κόσμος. Τώρα χρειάζεται μόνο σκληρή, πραγματικά να κάνουμε πράξη την ενότητα και έτσι με το όραμά μας, με τις αρχές μας, να διασφαλίσουμε το αύριο και αυτό που αξίζει σε αυτή την τιμημένη παράταξη. Ξανά σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, όλους όσοι εργάστηκαν για να μπορέσουμε σήμερα να κάνουμε πράξη αυτή τη συναδελφική εκλογική αναμέτρηση, τους τόσους εθελοντές, εθελόντριες, την Εφορευτική Επιτροπή, την ηγεσία, τα απλά στελέχη. Ένα είναι το μήνυμα πως είμαστε εδώ ενωμένοι και ισχυροί για το αύριο. Να είστε καλά. Μόνο ευθύνη και αγάπη για το κόμμα και τον τόπο μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top