ΠΑΡΑ-THEMA

Στον Κουλία τα ηνία του κράτους για 48 ώρες – Ρόλο Προέδρου της Βουλής αναλαμβάνει ο Άντρος Κυπριανού

Στον Κουλία τα ηνία του κράτους για 48 ώρες – Ρόλο Προέδρου της Βουλής αναλαμβάνει ο Άντρος Κυπριανού

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα (22/3) η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία από χθες (21/3) εκτελεί και χρέη Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας λόγω του γεγονότος πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, βρίσκεται κι αυτός στη βελγική πρωτεύουσα.

Με δεδομένο, συνεπώς, πως τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η Πρόεδρος της Βουλής θα απουσιάζουν ταυτόχρονα στο εξωτερικό, για 48 ώρες και μέχρι την επιστροφή και των δύο, τα ηνία του κράτους θα περάσουν στα χέρια του Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία, ο οποίος θα αναλάβει τον ρόλο του Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, ως ο γηραιότερος Βουλευτής.

Την ίδια ώρα και λόγω του γεγονότος πως ούτε και η Βουλή δεν πρέπει να μείνει ακέφαλη, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, ως ο δεύτερος γηραιότερος Βουλευτής, θα αναλάβει καθήκοντα Προεδρεύοντα της Βουλής και κατά την αυριανή (23/3) συνεδρία του Σώματος, θα έχει υπό τον… έλεγχο του το σφυρί για να βάζει σε τάξη τους Βουλευτές.

Βέβαια, σε περίπτωση που ο κ. Κυπριανού κωλύεται και δεν μπορεί να αναλάβει τα νέα, έστω και προσωρινά, καθήκοντά του, τότε χρέη Προεδρεύοντα της Βουλής θα εκτελεί η Βουλεύτρια των Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top