Στην ευρωζώνη η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίστηκε καθησυχαστική αναφέροντας ότι διαφαίνονται πιέσεις στις τράπεζες, ωστόσο είναι πιθανόν αυτές να εξελιχθούν σε τραπεζική κρίση.
Πάντως με δεδομένη την αναταραχή αυτή οι επενδυτές αμφιβάλλουν κατά πόσο η ΕΚΤ θα μπορέσει να συνεχίσει ν΄αυξάνει τα επιτόκια για την καταπολέμηση του πληθωρισμού .
Από την πλευρά του ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Philip Lane δήλωσε ότι η αναταραχή αυτή μπορεί να αποδειχθεί ως «μη γεγονός» για τη νομισματική πολιτική.
Στη δευτερογενή αγορά, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 4,24% από 4,19% χθες έναντι 2,32% του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,92% από 2,09% που έκλεισε χθες.
Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0794 δολ. από το επίπεδο των 1,0758 δολάρια που άνοιξε η αγορά.
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1.0787 δολ.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη - Μέτσολα: «Δεν θα γυρίσουμε τις πλάτες μας στην Κύπρο»
Χατζηγιάννης: «Αν δεν αποδώσουμε, εντίμως θα αποχωρήσουμε» - «Το Υφυπουργείο δεν είναι φέουδο κανενός»
Απελπισμένη εργαζόμενη μονογονιός στην Κύπρο: «Το βράδυ θα φέρει λίγο τραχανά η γειτόνισσα μου να φάει το παιδί»
Άρχισαν οι επαφές Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες για ενεργότερη εμπλοκή ΕΕ στο Κυπριακό – Συναντήθηκε με Ούρσουλα και Μισέλ
Αυτά θα είναι τα καθήκοντα της Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία - Ποιο Υπουργείο δεν θα ελέγχει
Τόσα χρήματα εισέφερε στον Ανδρέα Μαυρογιάννη για τις Προεδρικές Εκλογές το ΑΚΕΛ – Επιστολή
Κάνει πίσω ο Φαίδωνος - Αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη θέση αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ
Στον Κουλία τα ηνία του κράτους για 48 ώρες – Ρόλο Προέδρου της Βουλής αναλαμβάνει ο Άντρος Κυπριανού
Την είδε… Σούμαχερ σε δρόμο κατοικημένης περιοχής - Στο «τσακ» δεν τράκαρε σε άλλο όχημα - «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα» - Δείτε βίντεο
Υπόθεση Τρεμιθούσας: Οργισμένη η κόρη του 75χρονου για την απόφαση Δικαστηρίου - «Πήρε κάθε χάπι στο σπίτι και κατανάλωσε αλκοόλ»