ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα στα Τέμπη - Εριξαν λουλούδια στις σιδηροδρομικές γραμμές - Δείτε βίντεο

Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τα θύματα στα Τέμπη - Εριξαν λουλούδια στις σιδηροδρομικές γραμμές - Δείτε βίντεο

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για τα θύματα των Τεμπών.

Το μνημόσυνο τέλεσε στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Σε κλίμα συγκίνησης αρκετός κόσμος έσπευσε στο παρεκκλήσι κρατώντας ένα λουλούδι. Άναψαν ένα κεράκι στη μνήμη των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Στη συνέχεια, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων πέταξαν λουλούδια και στεφάνι στις σιδηροδρομικές γραμμές. Παράλληλα έγιναν τα αποκαλυπτήρια πλάκας με τα ονόματα των 57 ανθρώπων που χάθηκαν στα Τέμπη. Τα ονόματα όσων χάθηκαν θα διαβάζονται κάθε Κυριακή για να θυμίζουν σε όλους ότι είναι οι νεκροί πεθαίνουν μόνο όταν τους ξεχάσεις.

Δείτε βίντεο:

Ανοίγει ο κύκλος των κατηγορούμενων - Ποιοι θα κληθούν από τον ανακριτή

Την ίδια ώρα ανοίγει ο κύκλος των ερευνών όσον αφορά την τραγωδία στα Τέμπη και αναμένεται να μπουν και άλλα πρόσωπα στο κάδρο. Την περασμένη εβδομάδα πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή διάφορα πρόσωπα τα οποία γνώριζαν στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Εκτός από τις κλήσεις που έστειλε στους δύο σταθμάρχες, όπως μετέδωσε το Mega, ο εφέτης ανακριτής έχει εξετάσει μάρτυρες, οι οποίοι είναι εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συνδικαλιστές της Hellenic Train, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την ασφάλεια των τρένων.

Βάσει των καταθέσεων και των απολογιών που θα δοθούν στο προσεχές διάστημα, ο εφέτης ανακριτής θα κρίνει ποιους θα καλέσει ως κατηγορούμενους στην επόμενη φάση.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα απολογηθούν οι δύο σταθμάρχες, οι οποίοι είχαν αναχωρήσει νωρίτερα από τη βάρδια τους, για την τραγωδία των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους θα προσπαθήσουν να ελαφρύνουν τη θέση τους, με τον συμβασιούχο σταθμάρχη να αναμένεται να υποστηρίζει ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να μείνει στη βάρδια μέχρι τις 23:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο επιθεωρητής που θα καταθέσει υπόμνημα 80 σελίδων και αναμένεται να υποστηρίξει πως οι δύο σταθμάρχες δεν τήρησαν το ωράριό τους, πως ήταν υποχρεωμένος να αξιοποιήσει και τους άπειρους σταθμάρχες και πως είχαν όλοι οι σταθμάρχες πιστοποίηση. Αναμένεται επίσης να επικαλεστεί την ολιγωρία στην εγκατάσταση της τηλεδιοίκησης και των έργων σηματοδότησης.

ΠΗΓΗ: Thetoc.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top