ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις θέλει η ΕΔΕΚ - Ημίμετρο η αναστολή από μόνη της

Πακέτο μέτρων για τις εκποιήσεις θέλει η ΕΔΕΚ - Ημίμετρο η αναστολή από μόνη της

Ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εκποιήσεων ζητά η ΕΔΕΚ, όπως δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του κόμματος, Μαρίνος Σιζόπουλος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για λειτουργία ειδικού δικαστηρίου στο οποίο να απευθύνονται δανειολήπτες για επίλυση διαφωνιών με την τράπεζα. Σημείωσε επίσης ότι αυτός είναι ο λόγος που η ΕΔΕΚ αποφάσισε να μη στηρίξει την παράταση της αναστολής εκποιήσεων.

«Η ΕΔΕΚ πολλές φορές μέχρι σήμερα στήριξε την αναστολή την εκποιήσεων, αλλά την ίδια στιγμή τόνισε ότι η αναστολή δεν αποτελεί οριστική ή και την καλύτερη δυνατή», είπε ο κ. Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι από το 2017 η ΕΔΕΚ είχε προτείνει τη δημιουργία ειδικού τμήματος στα επαρχιακά δικαστήρια, στα οποία να μπορούν να προσφεύγουν οι δανειολήπτες που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, ή με τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί για την εκποίηση του ακινήτου τους. «Αυτό γιατί θέλαμε να προστατέψουμε τους ευάλωτους δανειολήπτες και όχι τους στρατηγικούς κακοπληρωτές», εξήγησε.

Συνέχισε λέγοντας ότι η πρόταση αυτή έφτασε τέσσερις φορές στη Βουλή, στα πρόθυρα συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια. Ο κ. Σιζόπουλος πρόσθεσε ότι «με πρωτοβουλίες των ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ, έχει στην ουσία απορριφθεί η συζήτηση, γι’ αυτό 5-6 χρόνια μετά δεν έχει ακόμα συσταθεί το ειδικό δικαστήριο, παρά τις δεσμεύσεις και της προηγούμενης κυβέρνησης και του προηγούμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, που σε επαφή με το Ανώτατο Δικαστήριο είχαν συμφωνηθεί οι διαδικασίες και ακόμα και η πρόσληψη δικαστών για να μπορέσουμε να στελεχώσουμε αυτά τα τμήματα».

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι το μέτρο της αναστολής δεν λύνει το πρόβλημα και δεν πρόκειται να αποδειχθεί αποτελεσματικό και ανέφερε ότι «από την πλευρά της ΕΔΕΚ ζητήσαμε να υπάρχει ένα πακέτο μέτρων που να περιλαμβάνει και την αναστολή και το ειδικό δικαστήριο και ενδεχομένως και κάποια πρόσθετα μέτρα, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, η οποία έχει αναλάβει να τα συζητήσει και να τα διαμορφώσει, για να μπορέσουμε να συμβάλουμε σε μία αποτελεσματική λύση».

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έθεσε το ερώτημα αν μετά από τρία χρόνια αναβολών λύθηκε το πρόβλημα των εκποιήσεων και σημείωσε ότι «θα πρέπει τα κόμματα που σήμερα διαμαρτύρονται επειδή δε στηρίξαμε την αναστολή, να πουν γιατί δεν στηρίζουν ταυτόχρονα με την αναστολή των εκποιήσεων να υπάρχει και η συζήτηση για την ψήφιση του ειδικού δικαστηρίου».

«Άρα λοιπόν αυτό που χρειάζεται είναι ένα πακέτο μέτρων το οποίο να ενισχύσει και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό να προστατέψει τον ευάλωτο δανειολήπτη και την ίδια στιγμή να περιορίσει τις καταχρήσεις οι οποίες γίνονται από τα ιδρύματα διαχείρισης των δανείων των πολιτών», κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top