LIKE ONLINE

Γιατί κάποια ζευγάρια επιβιώνουν μετά την απιστία ενώ άλλα όχι; - Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο

Γιατί κάποια ζευγάρια επιβιώνουν μετά την απιστία ενώ άλλα όχι; - Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο

Καθώς δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες στις σχέσεις, κάποια ζευγάρια παραμένουν μαζί ακόμα και μετά την αποκάλυψη μιας απιστίας, ενώ άλλα αποφασίζουν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο στις εξελίξεις που ακολουθούν, αφού κάποιος ανακαλύπτει ότι ο σύντροφός του τον έχει απατήσει;

Η αναγέννηση ενός δεσμού/γάμου από τις στάχτες του χρειάζεται πολλή προσπάθεια, όπως απαντά η Mary Ellen Goggin, η οποία προσφέρει coaching για θέματα σχέσεων. Και ίσως εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαφορά ανάμεσα στα ζευγάρια που επιβιώνουν κι εκείνα που χωρίζουν: στο πόσο πρόθυμα είναι και τα δύο μέλη να αγωνιστούν για σώσουν τη σχέση τους. Και αυτός που διέπραξε την απιστία και εκείνος που την υπέστη.

Στην προσπάθεια που είναι πρόθυμο ένα ζευγάρι να καταβάλει για να μείνει μαζί παίζουν ρόλο και συνθήκες όπως το αν είναι παντρεμένο ή όχι και το αν έχει παιδιά.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να φύγεις από μια σχέση όταν σκέφτεσαι, δόξα τω Θεώ που το ανακάλυψα τώρα, πριν παντρευτούμε», λέει χαρακτηριστικά η Goggin. Σε αυτή την περίπτωση, «διαχειρίζεσαι για ένα διάστημα τον πόνο, μαθαίνεις από την εμπειρία και συνεχίζεις πιο σοφός και προσεκτικός. Αλλά αν μοιράζεσαι ένα γάμο, παιδιά, σπίτι, καριέρα και περιουσία, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι διαφορετική. Τότε, οι διαθέσιμες επιλογές ισορροπούν στη ζυγαριά».

«Είναι πολύ πιο εύκολο να φύγεις από μια σχέση όταν σκέφτεσαι, δόξα τω Θεώ που το ανακάλυψα τώρα, πριν παντρευτούμε. Αλλά αν μοιράζεσαι ένα γάμο, παιδιά, σπίτι, καριέρα και περιουσία, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι διαφορετική. Τότε, οι διαθέσιμες επιλογές ισορροπούν στη ζυγαριά».

Αν αποφασίσουμε να το προσπαθήσουμε, η ειδικός μάς υπενθυμίζει ότι χρειάζεται χρόνος για να ξαναχτίσουμε από την αρχή τη μεταξύ μας εμπιστοσύνη και η μεγαλύτερη ευθύνη σε αυτό πέφτει στον σύντροφο που υπήρξε άπιστος.

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει η απιστία. Τελεία και παύλα. Χωρίς φράσεις όπως “είμαστε μόνο φίλοι”, ανταλλαγές ευχών και σχόλια στα social media» επισημαίνει η coach και προσθέτει: «Η πρόκληση είναι μεγαλύτερη για όσους η εξωσυζυγική σχέση δεν παρέμεινε καθαρά σεξουαλική αλλά έγινε και συναισθηματική. Τότε ο χωρισμός από τον εραστή/την ερωμένη μπορεί επίσης να βιωθεί σαν διαζύγιο».

Σε τέτοιες καταστάσεις, αν ο άπιστος σύντροφος δείχνει να αμφιταλαντεύεται, να διστάζει να τελειώσει την παράνομη σχέση, η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει προς το τέλος του επίσημου δεσμού του.

Το επόμενο βήμα για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη είναι η αδιαπραγμάτευτη ειλικρίνεια: «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο προδομένος σύντροφος βομβαρδίζει τον άλλο με ατελείωτες ερωτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η αργή επιστροφή του στην εμπιστοσύνη. Ερωτήσεις στις οποίες ο άπιστος σύντροφος πρέπει να έχει απαντήσεις».

«Ο προδομένος σύντροφος βομβαρδίζει τον άλλο με ατελείωτες ερωτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η αργή επιστροφή του στην εμπιστοσύνη. Ερωτήσεις στις οποίες ο άπιστος σύντροφος πρέπει να έχει απαντήσεις».

Όπως προσθέτει η ειδικός: «Τα ζευγάρια πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έκαναν εξαρχής ευάλωτη τη σχέση τους. Σε αυτό πρέπει να συνεισφέρουν και οι δύο σύντροφοι, αντιμετωπίζοντας τις αδυναμίες τους. Χωρίς φυσικά τα προβλήματα που προϋπήρχαν να δικαιολογούν την απιστία.

»Για να επιβιώσει μια σχέση μετά την απιστία, πρέπει κάθε σύντροφος να αναλάβει τις ευθύνες του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αυτή είναι μια συνεχής άσκηση στους υγιείς γάμους. Χρειάζεται ταπεινότητα, ενσυναίσθηση, προσωπική ευθύνη και αυτοπεποίθηση».

ΠΗΓΗ: marieclaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

«Μυρίζουν» Πάσχα: 5+1 ταινίες – και μίνι σειρές - που ανασύρουν από μέσα μνήμες και θέλουμε να τις βλέπουμε κάθε χρόνο

Full ταξίδια φέτος οι Κύπριοι – Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για το Πάσχα

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός πολιτικός και καθηγητής Τάκης Γαβριηλίδης

Διασωληνωμένη 31χρονη μετά από «μυστήριο» τροχαίο ατύχημα – Ψάχνει τον οδηγό η Αστυνομία

Τσέπωνε τα χρήματα πολιτών για φωτοβολταϊκά - Συνελήφθη υπάλληλος της ΑΗΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top