ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης σε τράπεζα στο Κεντάκι

Νεκρός ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης σε τράπεζα στο Κεντάκι

Νεκρός είναι σύμφωνα με την Αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλής επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων και τον τραυματιστμό ακόμα οκτώ σε τράπεζα στο κέντρο της πόλης Λούιβιλ του Κεντάκι, το πρωί της Δευτέρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας ένοπλος άνδρας μπήκε στην τράπεζα και άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο φερόμενος ως δράστης είναι νεκρός και η ταυτότητα δεν είναι προς το παρόν γνωστή. Το κίνητρο του ένοπλου άνδρα δεν είναι ακόμα γνωστό αλλά ίσως είχε σχέση με την τράπεζα και μπορεί να ήταν νυν ή πρώην υπάλληλος. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μόνο ένα άτομο που εμπλέκεται σε αυτό και είχε σχέση με την τράπεζα», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας Χάμφρεϊ σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής οι νεκροί είναι πέντε και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Λούιβιλ.

Ο ίδιος είπε ότι δύο άτομα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός που χειρουργήθηκε.

Στην περιοχή όπου βρίσκεται η τράπεζα και έγινε η επίθεση υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και συγκροτήματα διαμερισμάτων.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Andy Beshear έφτασε στο σημείο και συγκινημένος δήλωσε έχασε δύο φίλους του από την επίθεση ενώ ένας ακόμη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο ίδιος είχε πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία όταν ήταν υποψήφιος Εισαγγελέας στο κτίριο όπου βρίσκεται η τράπεζα και γνώριζε όλο το προσωπικό.

Ο δήμαρχος της πόλης, Craig Greenberg ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν και έσπευσαν να βοηθήσουν.

«Χωρίς αμφιβολία, οι ενέργειές τους έσωσαν ζωές. Προσευχηθείτε μαζί μας για όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο και μάχονται για τη ζωή τους μετά από μια ακόμη πράξη ένοπλης βίας», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top