ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρτοποιεία: Τους «χτύπησε την πόρτα» η ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Αρτοποιεία: Τους «χτύπησε την πόρτα» η ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Την τιμητική τους έχουν αυτή την περίοδο τα Πασχαλινά εδέσματα, με τους φούρνους να ετοιμάζονται πυρετωδώς για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των πελατών.

Παρ’ όλα αυτά, κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες, αυτή την περίοδο τα αρτοποιεία «έτρεχαν και δεν έφταναν», φαίνεται πως φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά, αφού λόγω της ακρίβειας αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Αρτοποιών, κ. Λάκης Σαββίδης, ανέφερε πως, «αυτή την περίοδο υπάρχει έντονη ζήτηση όπως καταλαβαίνετε, για φλαούνες και τσουρέκια, που είναι τα δύο πιο χαρακτηριστικά εδέσματα για το Πάσχα».

«Εδώ και καιρό προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα και αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι, είμαστε πανέτοιμοι να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας, προσφέροντάς τους την καλύτερη ποιότητα στα αγαπημένα τους εδέσματα, είτε αυτά είναι φλαούνες, είτε είναι τσουρέκια, είτε είναι γλυκά», είπε ο κ. Σαββίδης.

Ερωτηθείς για τις τιμές των Πασχαλινών εδεσμάτων, ο κ. Σαββίδης απάντησε πως η τιμή για τις φλαούνες, με ή χωρίς σταφίδες, ξεκινούν από €14,95 το κιλό και για τα τσουρέκια, ανάλογα με το μέγεθος και τη γέμιση που έχουν, η τιμή κυμαίνεται από €2 μέχρι και €7.

Σοβαρό πρόβλημα λόγω ακρίβειας

Αναφερόμενος στη ζήτηση στις παραγγελίες των εδεσμάτων, ο κ. Σαββίδης είπε πως, «δυστυχώς, δεν υπάρχει ζήτηση. Δικαιολογημένα, ο κόσμος είναι πολύ δισταχτικός στο να προχωρήσει σε παραγγελίες. Υπάρχει μειωμένο ενδιαφέρον στη ζήτηση, σε σχέση με άλλες χρονιές. Αν και δεν έχουμε ακόμη το ποσοστό μείωσης μπροστά μας, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει μείωση».

Λόγω της ακρίβειας, συνέχισε, «υπήρξε μια τεράστια αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών. Τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε παρατηρήσει αύξηση μέχρι και 60% στα αυγά, στο λάδι, στη ζάχαρη, στα τυριά και σε άλλα υλικά. Αυτοί οι παράγοντες σπρώχνουν τις τιμές των αγαθών, προς τα πάνω», εξήγησε προσθέτοντας ότι, «όπως αντιλαμβάνεστε, για να μπορέσουμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας και να βοηθήσουμε και τους πελάτες μας, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε όλες τις αυξήσεις πάνω στις τιμές».

«Μακροχρόνια, θα είναι πολύ δύσκολο για τις δικές μας επιχειρήσεις να επιβιώσουν όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Θα χρειαστούμε σίγουρα τη βοήθεια της Κυβέρνησης για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στον πληθωρισμό», είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς ήμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες των πελατών μας, με την καλύτερη ποιότητα και νοστιμιά», είπε καταληκτικά ο κ. Σαββίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Πνίγηκε» το gov.cy, χωρίς διαδίκτυο και email η κυβέρνηση

Εν αναμονή των προεκλογικών δαπανών υποψηφίων ΠτΔ ο Γενικός Ελεγκτής – Πόσοι δεν κατέθεσαν ακόμη στοιχεία

Αρτοποιεία: Τους «χτύπησε την πόρτα» η ακρίβεια – Στα ύψη οι τιμές για φλαούνες και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top