ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «είπαν» για ευρωπαϊκά θέματα και σύσφιξη σχέσεων ΥΠΟΙΚ και Σουηδός πρέσβης

Τα «είπαν» για ευρωπαϊκά θέματα και σύσφιξη σχέσεων ΥΠΟΙΚ και Σουηδός πρέσβης

Θέματα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, αλλά και την εξεύρεση τρόπων περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σουηδίας σε θέματα οικονομικής συνεργασίας, συζήτησε τη Μεγάλη Τετάρτη ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός κατά τη συνάντησή του με τoν Πρέσβη της Σουηδίας στην Κύπρο Martin Hagstrom.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά την εθιμοτυπική αυτή συνάντηση ο Σουηδός πρέσβης συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του και διαβεβαίωσε για τη συνέχιση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σουηδίας, τόσο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε διμερές επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρεται πως ενημέρωσε τον κ. Hagstrom για την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας και τόνισε τη δέσμευση της νέας Κυβέρνησης για εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής στα πλαίσια αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην τρέχουσα συγκυρία η στενή συνεργασία, ο συντονισμός και η ανταλλαγή απόψεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρέχει τεράστια προστιθέμενη αξία, ενώ συνεχάρη τη Σουηδία ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ για τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top