ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μέχρι το Μεγάλο Σάββατο

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τις πρόνοιες της περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους νομοθεσίας, κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, το Πασχαλινό ωράριο προηγείται δέκα (10) ημερών από την ημέρα του Πάσχα (16 Απριλίου 2023), δηλαδή φέτος θα ισχύει από τις 6 Απριλίου 2023 μέχρι και τις 15 Απριλίου 2023. Με βάση τις πρόνοιες των υπό αναφορά Νόμων, τα γενικά καταστήματα τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορούν να παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6:00μ.μ.. Τονίζεται ότι την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα τα γενικά καταστήματα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά, αφού οι πιο πάνω ημέρες θεωρούνται αργίες για τα γενικά καταστήματα (άρθρο 16 των Νόμων).

Επιπρόσθετα, τονίζεται ότι, με βάση το άρθρο 16 της υπό αναφορά νομοθεσίας, η Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα θεωρούνται αργίες για τους υπαλλήλους των ειδικών καταστημάτων. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση που υπάλληλοι των καταστημάτων αυτών κληθούν να εργαστούν κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες, θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Τα καταστήματα, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του Μέρους IV της υπό αναφορά νομοθεσίας (δεν συνορεύουν με Δήμους), δεν έχουν υποχρέωση να ακολουθούν τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Συνεπώς, εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κληθούν να εργαστούν κατά τις καθορισμένες από την νομοθεσία αργίες για τους υπαλλήλους καταστημάτων (Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα του Πάσχα), θα πρέπει να αποζημιωθούν με αναλογία 1:2 για κάθε ώρα εργασίας.

Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για τις κυρώσεις σε Κύπριους ο ΠτΔ - Ζήτησε πλήρη διερεύνηση των στοιχείων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Ανάβουν φλας από σήμερα πέντε νέες κάμερες τροχαίας στη Λεμεσό - Δείτε σε ποια σημεία

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Υποβάλλονται σήμερα οι υποψηφιότητες για Κοινοτάρχες και Κοινοτικούς Συμβούλους

Λίλι Ρόουζ Ντεπ: Ποζάρει στο Τόκιο με τη σύντροφό της - «Εγώ και η δικιά μου» - Δείτε φωτογραφίες



Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο - Περνούν από «εξεταστική» οι Υπουργοί

Τον λόφο του προεδρικού ανεβαίνουν το απόγευμα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, σε μία συνεδρία πολύ σημαντική τόσο για τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, όσο και για τους υπουργούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top