LIKE ONLINE

Το ένα λάθος που μπορεί να μειώσει δραστικά τη λίμπιντο σας - Το κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες

Το ένα λάθος που μπορεί να μειώσει δραστικά τη λίμπιντο σας - Το κάνουν σχεδόν όλες οι γυναίκες

Έχετε κάνει ποτέ σεξ, χωρίς πραγματικά να είχατε πολλή όρεξη; Μήπως είπατε το «ναι» επειδή ο σύντροφός σας επέμενε ή είχατε καιρό να βρεθείτε σεξουαλικά και νιώθατε άσχημα γι’ αυτό; Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν πολλοί άνθρωποι είναι πως, μπορεί να δώσατε την συγκατάθεσή σας για την πράξη, αλλά το ότι δεν την απολαύσατε πλήρως μπορεί να μειώσει κατά πολύ τη λίμπιντό σας.

«Η σεξουαλική επιθυμία είναι ένα σύστημα κινήτρων», γράφει η Δρ. Emily Naogski, ερευνήτρια σεξ, στο βιβλίο της “Come as you are”. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως όσο πιο όμορφα και καλά νιώθουμε, τόσο περισσότερο σεξ επιθυμούμε. Επίσης, όταν περνάμε καλά στο σεξ, το ζητάμε περισσότερο. Αλλά, όταν έχουμε τη συνήθεια να κάνουμε σεξ που δεν είναι και τόσο ευχάριστο, η λίμπιντο μας μπορεί να μετριαστεί ή ακόμα και να εξαφανιστεί.

Η Δρ. Naogski γράφει για τη σεξουαλική επιθυμία: «Σκεφτείτε αυτό: Πάτε σε ένα πάρτι ενός φίλου. Περνάτε καλά, διασκεδάζετε, συζητάτε, χορεύετε ή συμμετέχετε σε ό,τι σας ευχαριστεί. Το πάρτι τελειώνει, επιστρέφετε σπίτι και ο ενθουσιασμός σας δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε. Ποιες είναι οι πιθανότητες την επόμενη φορά που ο ίδιος φίλος σας θα σας καλέσει σε πάρτι, να δεχθείτε την πρόσκληση; Σύμφωνα με την όμορφη πρώτη εμπειρία, πολλές. Στο σεξ λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο. Έχετε καταπληκτικό σεξ; Υπάρχει μια καλή πιθανότητα να θέλετε να το κάνετε ξανά. Στο αντίθετο άκρο, όμως, αν κάτι δεν λειτουργεί όπως θέλετε ή δεν νιώθετε καλά, είναι πιθανό να μην το αναζητήσετε σύντομα ή κι αν το κάνετε θα είναι μια μέτρια εμπειρία, την οποία δεν επιθυμούσατε πραγματικά, όπως ακριβώς και ένα πάρτι στο οποίο μπορεί να περάσετε όχι και τόσο καλά, αλλά θα ξαναπάτε, επειδή πάνε και οι φίλοι σας».

Η ίδια συνεχίζει:«Μπορεί να ξαναπάτε στο “μέτριο πάρτι” για πολλούς λόγους. Το θέμα είναι πως με τον καιρό μπορεί η προθυμία που δείχνατε στις αρχές να μειώνεται. Μπορεί να σταματήσετε να πηγαίνετε στα “πάρτι” μια για πάντα και να μην θέλετε να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία. Αν, τα πάρτι δεν είναι διασκεδαστικά δεν είναι περίεργο να μην θέλετε να πάτε. Έτσι δεδομένου ότι η σεξουαλική επιθυμία είναι ένα σύστημα κινήτρων, πρέπει πραγματικά να σας αρέσει, να την απολαμβάνετε ή να έχετε θετικές συσχετίσεις με το σεξ για να το επιθυμείτε. Έτσι, εάν κάνετε σεξ που δεν σας αρέσει πραγματικά, ενώ είναι απολύτως συναινετικό, μπορεί η λίμπιντό σας να μειωθεί έως και να εξαφανιστεί».

Τι μπορείτε να κάνετε αν δεν απολαμβάνετε το σεξ

Αρχικά, παραδεχτείτε το στον ίδιο σας τον εαυτό. Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μια πίεση απέναντι στην επιθυμία για σεξ. Θεωρούν πως «πρέπει» να θέλουν διαρκώς ή όσο συχνά θέλει ο σύντροφός τους. Ωστόσο, ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Να είστε ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό σας. Μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις για το τι σας αρέσει και τι όχι ή να παρατηρήσετε τι είναι εκείνο που σας κάνει να «ξενερώνετε». Αν, για παράδειγμα, πονάτε στη διάρκεια της επαφής είναι πολύ πιθανό ο πόνος να μην σας αφήνει να χαρείτε το σεξ. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε κάτι νέο στην κρεβατοκάμαρα με το ταίρι σας ή αν δεν μπορείτε να βρείτε λύση να ζητήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού. Φυσικά, πολύ σημαντικό είναι να μπορείτε να νιώθετε άνετα με τον σύντροφό σας και να μιλάτε για όσα σας προβληματίζουν δίχως ταμπού και ντροπές. Αλλά το κυριότερο είναι να κάνετε αυτό που σας ευχαριστεί. Δείξτε τι σας αρέσει, ζητήστε το από το ταίρι σας, απολαύστε τη στιγμή. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν δίνουν μεγάλη σημασία σε αυτό το κομμάτι και εφ’ όσον ο σύντροφός τους περνά καλά, εκείνοι αφήνουν πίσω τις δικές τους επιθυμίες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι θετικό για τους ίδιους, αφού καταλήγουν να ζουν μια δυστυχισμένη σεξουαλική ζωή.

ΠΗΓΗ: marieclaire

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top