ΕΛΛΑΔΑ

«Ψυχρή και αποστασιοποιημένη η Ρούλα Πισπιρίγκου» - Τι κατέθεσε εντατικολόγος για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

«Ψυχρή και αποστασιοποιημένη η Ρούλα Πισπιρίγκου» - Τι κατέθεσε εντατικολόγος για τα επεισόδια της Τζωρτζίνας

Για τα επεισόδια της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που δεν κατέστη δυνατόν να εξηγηθούν επιστημονικά αλλά και για τη συμπεριφορά της μητέρας του παιδιού Ρούλας Πισπιρίγκου για την οποία η μάρτυρας είπε ότι ήταν ψύχραιμη έως ψυχρή, μίλησε η παιδίατρος εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου Αλεξία Παπαθεoδωροπούλου καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η μάρτυρας η οποία είχε εξετάσει το παιδί μετά την ανακοπή που υπέστη στο Καραμανδάνειο και την παρακολουθούσε καθ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του στη Παιδιατρική κλινική του Ρίου, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα επεισόδια που παρουσίαζε το κοριτσάκι όταν βρίσκονταν στη μονάδα νοσηλείας του νοσοκομείου και όχι στην ΜΕΘ.

Στη συνέχεια η μάρτυρας ρωτήθηκε για την ουσία κεταμίνη αν μπορεί να χορηγηθεί μονής της ή σε συνδυασμό και με άλλες ουσίες.

«Και μόνο του αλλά συνήθως χορηγείται με κάποιο άλλο φάρμακο. Κάνουμε συνδυασμό φαρμάκων ουσιαστικά για να εξασφαλίσουμε μικρότερες δόσεις» είπε η γιατρός .

Πρόεδρος: Ποιες είναι οι ανεπιθύμητες ενέργειες;

Μάρτυρας: Σιελόρροια, μυδρίαση, βραδυκαρδία, υπόταση και υπέρταση σε κάποιες περιπτώσεις.

Πολιτική Αγωγή: Συζητήσατε στο νοσοκομείο αν μπορούσε να είχε επιδράσει κάποιος εξωγενής παράγοντας στα επεισόδια αυτά που δεν μπορούσατε να εξηγήσετε;

Μάρτυρας: Στο πλαίσιο της διαφορικής διάγνωσης ναι υπήρχε το παράδοξο δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε τα επεισόδια αυτά. Και συζητήσαμε μήπως έχει επιδράσει κάποιος εξωγενείς παράγοντας.

Πολιτική Αγωγή: Θυμάστε κάποιες αντιδράσεις της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν αρκετά ψύχραιμη έως ψυχρή, ήταν αρκετά αποστασιοποιημένη και λιγομίλητη. Δυσκολεύονταν να εκδηλώσει τα συναισθήματά της σίγουρα, δεν εξέφραζε τις απορίες της.

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση της μάρτυρος από το συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης Αλέξη Κούγια.

ΠΗΓΗ: In.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top