ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σωκράτης Χάσικος: Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον

Σωκράτης Χάσικος: Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί μόνο το δημόσιο συμφέρον

Η Κυβέρνηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον μόνο και προσπαθεί, με κάθε νόμιμο τρόπο, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα για τον πρόσθετο συντελεστή που θα πληρώσει ο επιχειρηματίας σε σχέση με το Mall of Cyprus δήλωσε, «Πρόκειται για εντελώς λανθασμένα και ανυπόστατα δημοσιεύματα, που βασίζονται σε παραπληροφόρηση», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών, σε σχέση με δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας ‘αντί 20 εκατ. ευρώ θα πληρώσει μόλις 1,5 εκατ. για τον πρόσθετο συντελεστή».

Συνεχίζει αναφέροντας ότι «η πηγή αυτής της παραπληροφόρησης είναι, δυστυχώς, το ίδιο το ΕΤΕΚ. Τα ΜΕΕ ανακυκλώνουν, δυστυχώς, αυτή τη θέση του ΕΤΕΚ».

Βεβαίως, προσθέτει ο κ. Χάσικος, «εύλογα διερωτάται κάποιος πού ήταν το ΕΤΕΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια, που παραχωρούνταν, αφειδώλευτα, χαλαρώσεις, υπερβάσεις κ.λπ».

Εκφράζει την εύλογη, κατά τον ίδιο απορία του ως προς το «πού βασίζεται το ΕΤΕΚ για να εξακολουθεί να παραπληροφορεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, διαχέοντας προς τα έξω εξωφρενικούς αριθμούς, ότι τάχατες ο επιχειρηματίας όφειλε να πληρώσει 20 εκατ. ευρώ και ότι, αντί αυτού, του κάνουμε στην πράξη χάρη για να ζητήσουμε τελικά μόνο 1, 5 εκατ. ευρώ»;

«Είναι προφανές, μέσα από όλη αυτή την παραπληροφόρηση, ότι στόχος είναι η ίδια η Κυβέρνηση και η αξιοπιστία της. Κάποιοι, δηλαδή, προσπαθούν να υποβάλουν την ιδέα και την άποψη ότι η Κυβέρνηση χαρίζεται και εξυπηρετεί συμφέροντα», σημειώνει.

Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι «αυτή η Κυβέρνηση εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και μόνο και προσπαθεί, με κάθε νόμιμο τρόπο, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας».

Προσθέτει ακόμη ότι στην περίπτωση του Mall of Cyprus, «η υπέρβαση του συντελεστή δόμησης είναι της τάξης των 4987 τ.μ.».

«Το τι θα πληρώσει η επιχείρηση στο τέλος ως αντιστάθμισμα, που είναι και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δεν το γνωρίζουμε ακόμα», ανάφερει, υπενθυμίζοντας ότι «αυτό, είναι θέμα εισήγησης της αρμόδιας Επιτροπής προς τον Υπουργό Εσωτερικών και κατόπιν προς το Υπουργικό Συμβούλιο».

«Η ουσία είναι μία: Υπάρχει απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καταβληθεί αντιστάθμισμα, που θα δοθούν στο Δήμο Λευκωσίας», σημειώνει.

Για τα υπόλοιπα, παραπέμπει «στις χθεσινές εκτενείς μου δηλώσεις επί του θέματος καθώς, επίσης, και στις σημερινές μου δηλώσεις που έγιναν στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ».
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top