ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζημιές σε δέντρα και αμπέλια σε κοινότητες της Πάφου από τη χαλαζόπτωση

Ζημιές σε δέντρα και αμπέλια σε κοινότητες της Πάφου από τη χαλαζόπτωση

Οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και η χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής προκάλεσε σωρεία προβλημάτων στις καλλιέργειες κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοταρχης Στρουμπιού Δημητράκης Ππαλάς.

Ιδιαίτερο θεωρείται το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην κοινότητα Στρουμπιού. Ο κ. Ππαλάς ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η σφοδρή χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής, είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστούν πολλοί γεωργοί και παραγωγοί της περιοχής αυτής, αφού σε πολλές περιπτώσεις, η καταστροφή των καλλιεργειών ήταν ολοκληρωτική.

Ενδεικτικά σημείωσε πως έγινε ολική καταστροφή στα δέντρα όπως σε νεκταρίνια, μηλιές, δαμασκηνοειδή αλλά και στα αμπέλια. Επεσήμανε ωστόσο πως η ποσότητα της ζημιάς στα αμπέλια θα διαφανεί σε λίγο καιρό. Απαντώντας σε ερώτηση είπε πως οι παραγωγοί είναι πέντε με έξι στο Στρουμπί ωστόσο όλοι οι κάτοικοι έχουν κάποια δέντρα στα χωράφια τους.

Οι παραγωγοί είναι «απελπισμένοι», ανέφερε.

Επίσης επηρεάστηκαν και άλλες κοινότητες όπως το Πολέμι και η Λετύμπου. Ο κ. Ππαλάς αναφέρθηκε και στην επίσκεψη την Τρίτη του Βουλευτής ΚΣ ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους με τον Επαρχιακό Γραμματέα της Νέας Αγροτικής Κίνησης Πάφου Νεόφυτο Ανδρέου προς αναφορά της προκληθείσας ζημιάς.

Κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, όπως μεταβούν αμέσως στην περιοχή και προβούν στην καταγραφή των καταστροφών αλλά και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να σταθεί αρωγός σε όλους τους επηρεαζόμενους γεωργούς που έχουν υποστεί ζημιές από την πρόσφατη θεομηνία, τόσο στις περιοχές της Επαρχίας Πάφου, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές ανά το παγκύπριο.

Σύσκεψη για τα σταφύλια

O πρόεδρος του ΚΣ Στρουμπιού αναφέρθηκε και σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Πολεμίου την προηγούμενη εβδομάδα με την συμμετοχή επτά κοινοτήτων για να δουν πως θα προχωρήσουν με τα σταφύλια μετά την ενημέρωση που έτυχαν από το ΣΟΔΑΠ (Συνεργατικό Οργανισμό Διαθέσεως Αμπελουργικών Προϊόντων) ότι δεν θα προχωρήσει φέτος στην παραλαβή σταφυλιών.

Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν το Στρουμπί, το Πολέμι, η Λετύμπου, η Καλλέπεια, η Θελέτρα, ο Άγιος Δημητριανός και το Ψάθι αποφασίστηκε όπως προσκληθεί ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Πέτρος Ξενοφώντος, οι Βουλευτές και οι αγροτικές οργανώσεις προς εξέταση της παραλαβής σταφυλιών.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top