ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εξαφάνιση Περικλέους: Νέες έρευνες από την ανακριτική ομάδα – Ποια η αντίδραση του 24χρονου υπόπτου μετά την μαρτυρία του Θείου που τον «έκαψε»

Εξαφάνιση Περικλέους: Νέες έρευνες από την ανακριτική ομάδα – Ποια η αντίδραση του 24χρονου υπόπτου μετά την μαρτυρία του Θείου που τον «έκαψε»

Νέες έρευνες βρίσκονται στα πλάνα των ανακριτών μετά από τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης του Άγγελου Περικλέους, αφού χθες (02/05) μετά από θεληματική κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές ο 71χρονος θείος του 24χρονου βασικού υπόπτου ανέφερε ότι του είπε πως τον σκότωσε με πιστόλι και τον έθαψε, ενώ παράλληλα του εξήγησε πώς κατέστρεψε τα διάφορα τεκμήρια.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, σε δηλώσεις του στον ALPHA, σημείωσε ότι «έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες σε κάποια σημεία με τη βοήθεια της ΕΜΑΚ, της πολιτικής άμυνας και ανιχνευτικών σκύλων και εναέριων μέσων όμως δεν έχει εντοπιστεί κάτι. Οι έρευνες θα συνεχιστούν ώστε να εξιχνιάσουμε πλήρως αυτή την υπόθεση και θα γίνουν έρευνες και σε άλλα σημεία. Δεν υπάρχει κάτι άμεσα προγραμματισμένο αλλά είναι κάτι που είναι στα πλάνα των ανακριτών»

Κατάθεση του 71χρονου Θείου

«Δεν έχουμε μαρτυρία που να μας υποδεικνύει που ακριβώς βρίσκεται ο Περικλέους. Οι προσπάθειες δεν σταματούν. Ο 24χρονος ακόμα και μετά από αυτό που ακούστηκε συνεχίζει την ίδια στάση και δεν συνεργάζεται με την Αστυνομία, Τηρεί το δικαίωμα της σιωπής», είπε συγκεκριμένα ο κύριος Κυριάκου.

«Ο φάκελος θα τεθεί ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία θα αποφασίσει για ποια αδικήματα θα διωχθούν οι ύποπτοι. Δεν είναι μία συνηθισμένη υπόθεση φόνου, υπάρχουν αρκετές πτυχές της που είναι δύσκολες και περίπλοκες», πρόσθεσε.

Δείτε το απόσπασμα:

Υπενθυμίζεται ότι ο 71χρονος θείος του 24χρονου υπόπτου ο οποίος τελούσε υπο κράτηση, ομολόγησε ότι την ημέρα που εντοπίστηκε καμένο το όχημα του 31χρονου Άγγελου Περικλέους στο πεδίο βολής Παλιομετόχου, τον επισκέφθηκε ο 24χρονος και αφού τον ξύπνησε υπό την απειλή του πιστολιού του είπε να τον συνοδεύσει για να μεταβούν στο πεδίο βολής Παλιομετόχου.

Ο 71χρονος ανέφερε επίσης πως ο 24χρονος σκότωσε τον Περικλέους με πιστόλι και τον έθαψε, ενώ παράλληλα του εξήγησε πώς κατέστρεψε τα διάφορα τεκμήρια.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, τόσο ο 71χρονος, όσο και ένας 38χρονος, που επίσης συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση - καθώς είχε μεσολαβήσει για τα οχήματα με τα οποία διακινήθηκε ο 25χρονος και φέρεται να είχε συμμετοχή στον εμπρησμό του ενός οχήματος - υπέδειξαν χώρους που επισκέφθηκαν μαζί με τον βασικό ύποπτο.

Η Αστυνομία εξασφάλισε, επίσης, επιπρόσθετη μαρτυρία ότι ο 24χρονος ανέφερε σε άλλο πρόσωπο πως θα σκοτώσει τον Περικλέους, καθώς είχαν προσωπικές και οικονομικές διαφορές, με τον αστυνομικό ανακριτή να υπενθυμίζει ότι ο ύποπτος είχε πρόσφατα καταγγείλει πως, σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις,  δέχθηκε επίθεση από τον 31χρονο, ενώ σε μια από αυτές τον λήστεψε, αποσπώντας του ένα ρολόι αξίας 40 χιλιάδων ευρώ και χρηματικό ποσό 110 χιλιάδων ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η Αστυνομία εντόπισε τεκμήρια, όπως μισοκαμένα ρούχα, σαν αυτά που φορούσε ο ύποπτος μεταξύ 20ης και 21ης Απριλίου και εξασφάλισε μαρτυρία ότι πρόσφατα αγόρασε σχοινιά, αλυσοπρίονο, γάντια, φτυάρι, κολλητικές ταινίες και άλλα υλικά, από πολυκατάστημα.

Η 59χρονη μητέρα του 24χρονου, αναμένεται πρώτα να κατηγορηθεί γραπτώς για συνέργεια μετά τη διάπραξη κακουργήματος.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top