ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Aπό τι πέθανε η 23χρονη την περασμένη Κυριακή στη Λάρνακα; Ζητά πλήρη διερεύνηση των συνθηκών η ΚΙΣΑ

Aπό τι πέθανε η 23χρονη την περασμένη Κυριακή στη Λάρνακα; Ζητά πλήρη διερεύνηση των συνθηκών η ΚΙΣΑ

Η 23χρονη με καταγωγή από την Ινδία εντοπίστηκε νεκρή από γείτονα γύρω στις 12:00 το μεσημέρι, της Κυριακής 2/8/ 2015 γεμάτη αίματα και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Όπως σας είχαμε ενημερώσει και με σχετικό άρθρο η άτυχη νεαρή είχε κάνει βουτιά θανάτου από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας. Η ΚΙΣΑ όμως θεωρεί ότι δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λάρνακα: Τραγικός θάνατος 23χρονης! Έπεσε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας!

Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης ιατροδικαστικής εξέτασης στην περίπτωση του θανάτου Ινδής μετανάστριας, την περασμένη Κυριακή, στη Λάρνακα, ζητά η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ).

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μετανάστρια, που εργαζόταν ως οικιακή εργαζόμενη, βρέθηκε νεκρή κάτω από το μπαλκόνι του διαμερίσματος, στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, του εργοδότη της.

Η ΚΙΣΑ ζητά να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στη σορό της μετανάστριας, ώστε να διαφανούν τα αίτια του θανάτου της, καθώς και την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες η μετανάστρια έχασε τη ζωή της, από εξειδικευμένο τμήμα της αστυνομίας, σύμφωνα με τις αρχές που καθορίστηκαν από το ΕΔΑΔ.

Παράλληλα, η οργάνωση ζητά να ενημερωθεί η πρεσβεία και τα μέλη της οικογένειας της εκλιπούσας, αναφορικά με τις συνθήκες του θανάτου της.

Τέλος, η ΚΙΣΑ θέτει το θέμα της επαναξιολόγησης, από πλευράς της Κυβέρνησης, του καθεστώτος των οικιακών εργαζομένων και την άμεση έναρξη διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου μεταναστευτικού μοντέλου.

Το μοντέλο που θα διέπει τη διαμονή και απασχόληση των οικιακών εργαζομένων, αναφέρει, θα πρέπει να συνάδει με τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περιλαμβανόμενης και της Σύμβασης του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για τις Οικιακές Εργαζόμενες. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top