ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πυρά ΑΚΕΛ σε Υπουργό Άμυνας για δηλώσεις του στο Ισραήλ - «Αναιρούν ηθικά, πολιτικά και διπλωματικά τη θέση της Κύπρου»

Πυρά ΑΚΕΛ σε Υπουργό Άμυνας για δηλώσεις του στο Ισραήλ - «Αναιρούν ηθικά, πολιτικά και διπλωματικά τη θέση της Κύπρου»

Ερωτηματικά για δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας στο Ισραήλ εξέφρασε σήμερα (8/5) ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

«Η Κύπρος, θύμα της τουρκικής κατοχής και εποικισμού, δικαίως αντιδρά όταν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί αποσιωπούν την ουσία του Κυπριακού. Δικαίως και ορθά έχει ως γνώμονα της εξωτερικής της πολιτικής το διεθνές δίκαιο. Τοποθετήσεις όπως αυτή του Υπουργού Άμυνας αναιρούν ηθικά, πολιτικά και διπλωματικά τη θέση της Κύπρου», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην δήλωση του κ. Κουκουμά.

Αυτούσια η δήλωση του κ. Κουκουμά:

«Οι δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας κατά την επίσκεψη του στο Ισραήλ εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την πολιτική της κυβέρνησης.

Το Μεσανατολικό δεν εξαντλείται σε όσα έδειξε η ισραηλινή κυβέρνηση στον κ. Γιωργάλλα. Δίπλα στους τραυματισμούς και τις υλικές ζημιές Ισραηλινών, υπάρχουν οι χιλιάδες νεκροί, τα εκατομμύρια πρόσφυγες και οι αμέτρητοι φυλακισμένοι Παλαιστίνιοι. Υπάρχει ένας λαός που παλεύει για την ελευθερία του. Η ρίζα του Μεσανατολικού βρίσκεται στη συνεχιζόμενη εδώ και δεκαετίες ισραηλινή κατοχή και τον εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη, στην άρνηση του Ισραήλ να συμμορφωθεί με τα Ψηφίσματα του ΟΗΕ και να αποδεχθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η Κύπρος, θύμα της τουρκικής κατοχής και εποικισμού, δικαίως αντιδρά όταν κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί αποσιωπούν την ουσία του Κυπριακού. Δικαίως και ορθά έχει ως γνώμονα της εξωτερικής της πολιτικής το διεθνές δίκαιο. Τοποθετήσεις όπως αυτή του Υπουργού Άμυνας αναιρούν ηθικά, πολιτικά και διπλωματικά τη θέση της Κύπρου.

Καλείται η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη να απαντήσει αν πρόκειται να διαφοροποιήσει τη διαχρονική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για το Μεσανατολικό η οποία βασίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top