ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τατάρ: Εμπιστεύεται στρατό και ΜΙΤ για συνέχιση της πολιτικής δυο κρατών

Τατάρ: Εμπιστεύεται στρατό και ΜΙΤ για συνέχιση της πολιτικής δυο κρατών

Στην υποστήριξη του τουρκικού στρατού και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) στηρίζεται ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας για τη συνέχιση της προώθησης της πολιτικής "των δυο κρατών" στην Κύπρο μετά το τέλος των τουρκικών προεδρικών εκλογών.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Ερσίν Τατάρ, στα πλαίσια νέων δηλώσεων του για τις τουρκικές εκλογές, ανέφερε ότι «δεν νομίζω ότι οι αρχές του κράτους της Τουρκίας θα επιτρέψουν μια αλλαγή (στην κυπριακή πολιτική). Η Τουρκία έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (ΜΙΤ)».

Αναφέροντας ότι το «μοντέλο των δύο κρατών είναι εθνική πολιτική», ο κ. Τατάρ σημείωσε ότι «θα ήταν μεγάλη απώλεια να εγκαταλείψουμε αυτή την πολιτική και να επιστρέψουμε στη διαδικασία πριν από 50 χρόνια ή κατά την περίοδο του Σχεδίου Ανάν».

«Η εθνική πολιτική στο Κυπριακό έχει πλέον διευθετηθεί. Δεν νομίζω ότι οι αρχές στην Τουρκία θα επιτρέψουν μια αλλαγή (στην κυπριακή πολιτική)», ανέφερε ακόμη ο Τ/κ ηγέτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία έχει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (ΜΙΤ). Υπάρχουν αρκετοί θεσμοί. Αυτοί σίγουρα θα προβούν σε αξιολόγηση (του Κυπριακού) σε ανώτατο επίπεδο. Όπως το βλέπω εγώ, δεν νομίζω ότι η εθνική πολιτική θα αλλάξει».

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε και στη συμβολή του Τούρκου Προέδρου, Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη διαμόρφωση της πολιτικής "των δυο κρατών".

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top