ΠΑΡΑ-THEMA

ΠαραThema: Οι λύσεις ΠτΔ μετά την κρίση, η ασυνεννοησία με τα συγκυβερνώντα κόμματα και η ανικανότητά μας να φιλοξενήσουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα

ΠαραThema: Οι λύσεις ΠτΔ μετά την κρίση, η ασυνεννοησία με τα συγκυβερνώντα κόμματα και η ανικανότητά μας να φιλοξενήσουμε ένα ποδοσφαιρικό αγώνα

Η επικαιρότητα τρέχει με γοργούς ρυθμούς και καθημερινά συμβαίνουν μία σειρά από γεγονότα, σε πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και διεθνές επίπεδο, με τους πολίτες σε αρκετές περιπτώσεις να μένουν άναυδοι με όσα γίνονται.

Μετά τον σάλο για διορισμούς, βρήκε λύσεις ο Πρόεδρος

Τη βδομάδα μας πέρασε κι αφότου η Κυβέρνηση δέχθηκε απανωτά χτυπήματα για μία σειρά από διορισμούς που έγιναν, πυροδοτώντας θυελλώδεις αντιδράσεις, ακόμη και από τον Γενικό Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέλαβε δράση προκειμένου να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε εκτάκτως στο Προεδρικό Μέγαρο τον Γενικό Ελεγκτή, με τον οποίο είχε μία σύντομη μεν συνάντηση, αλλά, όπως είπε, ο κ. Μιχαηλίδης, πολύ εποικοδομητική, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να παρουσιάζει, μάλιστα, συγκεκριμένες λύσεις.

Σε ό,τι αφορά τους διορισμούς Συμβούλων και Συνεργατών τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και των Υπουργών και Υφυπουργών, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να προωθήσει στη Βουλή νομοσχέδιο, το οποίο θα διέπει τους εν λόγω διορισμούς, στα πρότυπα των ισχύουν και για τους Κοινοβουλευτικούς Συνεργάτες.

Όσον αφορά τον διορισμό της κ. Μαρίνας Ραουνά στη θέση του Προεδρικού Επιτρόπου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αποφάσισε όπως… τροποποιηθεί ο τίτλος της και γίνει Επίτροπος Προεδρίας, μίας και στον κρατικό προϋπολογισμό για τη συγκεκριμένη θέση έχουν συμπεριληφθεί και σχετικές δαπάνες.

Σε σχέση, δε, με τον διορισμό της κ. Δόξας Κωμοδρόμου ως Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, μετά την ανάκλησή του και την έγκριση της απόσπασής της από το Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον ίδιο μισθό που λάμβανε και στο δημόσιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Με τις πιο πάνω ενέργειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη, πάντως, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος ο Γενικός Ελεγκτής, τονίζοντας, χαρακτηριστικά, πως το κάθε θέμα ξεχωριστά θεωρείται τελικά… λήξαν.

Παρά τις «άμεσες» λύσεις και θεραπείες, ωστόσο, που έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εντούτοις, οφείλουμε να υποδείξουμε πως η Κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε κάθε κίνησή της, η οποία θα πρέπει πάντοτε καλά μελετημένη, προκειμένου να αποφεύγεται η πρόκληση έντονων αντιδράσεων που πλήττουν την εικόνα της. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι και προς το συμφέρον της…

Επιτέλους συνεννόηση μεταξύ Κυβέρνησης και συγκυβερνώντων κομμάτων

Βέβαια οι προβληματικοί διορισμοί δεν ήταν το μόνο «αγκάθι» για την Κυβέρνηση, αφού σε δύο, τουλάχιστον, περιπτώσεις διαφάνηκε ότι υπήρχε ασυνεννοησία ή κακή συνεννόηση με τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ.

Όπως πληροφορούμαστε, όμως, πλέον η Κυβέρνηση έχει συχνή επικοινωνία με τα συγκυβερνώντα κόμματα, προκειμένου να συνδιαμορφώνονται πολιτικές και προς τα έξω να δίδεται το μήνυμα ότι και ουσιαστικά συγκυβέρνηση.

Και σε αυτή την περίπτωση, η Κυβέρνηση όφειλε από την πρώτη στιγμή να είναι προσεκτική και να έχει συνεχώς κανάλι επικοινωνίας με τα κόμματα που την στήριξαν και την στηρίζουν, αλλά και με κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού καλώς ή κακώς δεν διαθέτει πλειοψηφία στη Βουλή και χρειάζεται τη στήριξη είτε του ΔΗΣΥ είτε του ΑΚΕΛ είτε και των δύο, προκειμένου να περνούν από το Κοινοβούλιο νομοσχέδια και πολιτικές που προτείνει.

Ούτε είναι ένα κεκλεισμένων των θυρών αγώνα δεν μπορούμε να κουμαντάρουμε;

Την περασμένη εβδομάδα, εξάλλου, η Αστυνομία Κύπρου απάντησε, εκ νέου, αρνητικά στο αίτημα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για φιλοξενία του τελικού Κυπέλλου της Ελλάδος στην Κύπρο, παρά το γεγονός ότι αυτός θα ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτή η ανικανότητα της Αστυνομίας, αλλά και του κράτους μας ευρύτερα, να εγγυηθούμε την φύλαξη και την ασφάλεια ενός αγώνα τον οποίο θα παρακολουθούσαν μόνο μερικοί επίσημοι, μας φέρνει σε δύσκολη θέση και μας εκθέτει στην Ελλάδα, μία χώρα με την οποία διατηρούμε άριστες σχέσεις.

Αυτό το γεγονός πρέπει να μας προβληματίσει αρκετά και επιτέλους η Κυβέρνηση, η Βουλή και όλοι οι αρμόδιοι να εγκύψουν σε αυτό και να δώσουν άμεσα και εφαρμόσιμες λύσεις για αντιμετώπιση του χουλιγκανισμού.

Thema’s reaction

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top