ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Κρανίο στην Κολώνη: Δεν πρόκειται για αγνοούμενο του 1974 λέει ειδικός - Κατέχουν πληροφορίες για την ηλικία του ατόμου

Κρανίο στην Κολώνη: Δεν πρόκειται για αγνοούμενο του 1974 λέει ειδικός - Κατέχουν πληροφορίες για την ηλικία του ατόμου

Δεν αφορούν αγνοούμενο πρόσωπο της κυπριακής τραγωδίας τα οστά που εντοπίστηκαν σε περιοχή της Κολώνης, βάσει των εξετάσεων μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Πάφου και Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, Μιχάλης Νικολάου.

Ο ίδιος ανέφερε πως μετά τον εντοπισμό αριθμού οστών, πιθανότητα ανθρώπινων, ήταν απαραίτητο να κληθεί ανθρωπολόγος, για να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, η Αστυνομία αποτάθηκε στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων (ΔΕΑ) η οποία διαθέτει τέτοιο προσωπικό, για παροχή βοήθειας στις αστυνομικές εξετάσεις. Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, το μέλος της ΔΕΑ είναι έμπειρο σε τέτοιου είδους υποθέσεις, ώστε να εξετάσει τα οστά και να τους παρέχει τη δική του γνωμάτευση.

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως «δεν τίθεται θέμα, βάσει των στοιχείων που κατέχει η Αστυνομία μέχρι τώρα, να πρόκειται για πρόσωπο που είναι αγνοούμενο κατά τις εχθροπραξίες και την εισβολή του 1974».

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Νικολάου είπε πως μετά τον εντοπισμό του ανθρώπινου κρανίου και ακολούθως των οστών, πιθανότητα ανθρωπίνων, η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την προέλευση τους.

Πρόσθεσε πως δεν έχει ταυτοποιηθεί οποιοδήποτε πρόσωπο, ωστόσο σημείωσε ότι η Αστυνομία κατέχει κάποιες πληροφορίες από ειδικούς σε ό,τι αφορά την ηλικία του ατόμου και τον χρόνο που αυτά ήταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Αυτές τις πληροφορίες, συνέχισε «τις συλλέγουμε και αναμένουμε τη συμπλήρωση των γενετικών εξετάσεων προκειμένου να διαφανεί κατά πόσο ταυτίζονται τα οστά με οποιοδήποτε πρόσωπο το οποίο είναι ελλείπον».

Ο κ. Νικολάου είπε πως οι εξετάσεις μελών του ΤΑΕ Πάφου σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Έρευνας και Διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας επεκτείνονται σε όλη την περιοχή αναζητώντας μαρτυρία ή και τεκμήριο ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για τα αίτια του θανάτου του προσώπου και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε εκεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top