ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβουλία Αβέρωφ για δικαίωμα ψήφου από τα 17 έτη - Κατέθεσε πρόταση στη Βουλή

Πρωτοβουλία Αβέρωφ για δικαίωμα ψήφου από τα 17 έτη - Κατέθεσε πρόταση στη Βουλή

Πρόταση νόμου για δικαίωμα ψήφου από τα 17 έτη, κατέθεσε στη Βουλή ο τέως πρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως αναφέρει ο κ. Νεοφύτου σε γραπτή δήλωσή του «επροσωπώντας τον Δημοκρατικό Συναγερμό και με τη σύμφωνη γνώμη της ηγεσίας του κόμματος και της κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ανέλαβα την πρωτοβουλία για ετοιμασία προτάσεων νόμου που να δίνεται το δικαίωμα ψήφου σε όσα πρόσωπα έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους γιατί εμπιστευόμαστε και πιστεύουμε στη νέα γενιά.

Αποτελεί πάγια άποψή μου ότι η διεύρυνση της εκλογικής βάσης είναι διεύρυνση της δημοκρατίας.

Και ανέλαβα αυτήν την πρωτοβουλία τώρα, διότι οι αλλαγές στο εκλογικό σύστημα πρέπει, να γίνονται σε χρόνο πολιτικά ουδέτερο, όσο αυτό είναι εφικτό, ώστε κόμματα, πολιτικοί και πολίτες να γνωρίζουν εγκαίρως τους όρους του πολιτικού ανταγωνισμού σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Με την ψήφο στα 17, αναγνωρίζουμε στους νέους μας την ωριμότητά τους και ταυτόχρονα το δικαίωμα να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες στις εκλογές για κάθε θεσμό της δημοκρατικής πολιτείας: στις προεδρικές εκλογές, την ανάδειξη των μελών του κοινοβουλίου, τις ευρωεκλογές και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η νέα γενιά μας, στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, απέδειξε ότι προσεγγίζει το ιερό δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν με υπευθυνότητα, με γνώση, με όραμα για την πατρίδα αλλά και με ρεαλισμό. Αντίστοιχα είναι τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα.

Οι νέες και οι νέοι μας ωριμάζουν σ’ ένα περιβάλλον με ασύλληπτες, μέχρι πρότινος, δυνατότητες και προκλήσεις. Και είμαι ευτυχής που με την κατάθεση των προτάσεων Νόμου στο κοινοβούλιό μας, και στην αναμενόμενη υπερψήφιση της, οι νέοι μας θα αποκτήσουν την προοπτική της συμμετοχής στις δημοκρατικές διαδικασίες από τα 17 τους χρόνια».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top